LO

PRIV: Mønstring på Oslo lufthavn Gardermoen 8. september: - Krisetiltak så lenge krisen varer

Del

Onsdag 8. september kl. 09.00 samles de permitterte på Oslo lufthavn Gardermoen til mønstringsmøte utenfor terminalen.

Budskapet fra de permitterte til regjeringen er:

  •  Krisetiltakene må vare så lenge krisen varer.
  •  Lytt til arbeidsfolk – ikke bare milliardærene.

Det blir appeller med bla. lokale tillitsvalgte, LO-leder Peggy Hessen Følsvik, stortingsrepresentant fra Akershus Arbeiderparti Anniken Huitfeldt og fylkesrådsleder i Viken Tonje Brenna.    

En kamp mot klokka, korona og regjeringen

Bakgrunnen for mønstringen er møtet senere på dagen mellom regjeringen og partene i arbeidslivet, der det skal diskuteres løsninger for de mange permitterte som nå står i fare for å bli sagt opp.

Regjeringen ønsker å avslutte krisetiltakene under pandemien den 1. oktober. Kravet fra bla. LO og Virke har vært at permitteringsordningen må forlenges og at krisetiltakene må vare så lenge krisen varer.

Et flertall på Stortinget har sagt at de støtter kravet om å forlenge tiltakene. Og flere partier har varslet at de vil hasteinnkalle Stortinget dersom ikke møtet mellom partene og regjeringen fører frem.

«LO  hele tiden vært opptatt av at krisetiltakene må vare så lenge krisen varer. Jeg minner om at vi fortsatt har over 140 000 permitterte og arbeidsledige i landet.  Det er for tidlig å erklære krisen for over.»           

 LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik skal sammen med de andre partene delta i møte med arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen senere samme dag, nærmere bestemt kl. 14.

Kontakter

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg pressemeldinger fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom