Utleiemegleren

Prisstatistikk for august fra Utleiemegleren

Del

Etter en travel sommer er høysesongen nå på hell, og de fleste studentene er vel i hus. Både leieprisene og etterspørselen har stabilisert seg i august, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

Oslo:

Det kostet i gjennomsnitt 10.020,- kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo i juli, dette er en nedgang på 3,8% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,7%.

En 2-roms kostet i gjennomsnitt 13.467,- kroner, dette er en oppgang på 1,1% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,3%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i gjennomsnitt 16.324,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 0,3%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 0,9%.

- Utleiemegleren Grønland har en økt etterspørsel etter boliger i Bjørvika. Leietakere finner det attraktivt å bo sentralt, med høy standard og nærhet til sjøen. Deichmanske bibliotek åpnet i sommer og bidrar til ferdigstillelsen av en spennende bydel med et rikt tilbud, sier daglig leder ved Utleiemegleren Grønland, Magnus Wennberg.

- Leiemarkedet har vært roligere i august. Det fortsatt mange studenter og små kollektiv som søker bolig. Det er derfor etterspørsel etter store leiligheter til kollektiv og 2-roms, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Kristin Grindland Wangen

Bergen

For en 2-roms var gjennomsnittleien 11.535,- kroner, dette er en oppgang på 1,9% fra måneden tidligere. Sammenlignet med juli 2019 er det en oppgang 8,2%

Det kostet i gjennomsnitt 13.620,- kroner å leie en 3-roms leilighet. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 5,7%. Sammenlignet med samme måned i fjor er dette en nedgang på 0,9%.

- Siden rundt midten av august har vi på vanlig måte opplevd noe synkende trykk i markedet. Når høstsemesteret er i gang på studiesteder og skoler, roer det seg vanligvis litt i leiemarkedet.

Det er ikke bare studentmarkedet som er på sitt mest hektiske om sommeren. Også mange familier som flytter til et nytt sted, har behov for å leie bolig.

Per i dag er det 732 annonser for boliger til leie i Bergen på finn.no. Dette er en nedgang på ca. 23,4% siden utløpet av juli,sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove

Stavanger:

En 2-roms koster i gjennomsnitt 10.480,- kroner per måned, en oppgang på 9,2% sammenliknet med forrige måned, og en oppgang på 3,1% sammenliknet med samme måned i fjor.

En 3-roms kostet i gjennomsnitt 12.344,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 2,7%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,6%.

Antall ledige boliger i Stavanger på finn.no fortsetter ned og teller nå 381 boliger, som er 16% ned fra forrige måned.

- Generelt har det vært god aktivitet i for 2 og 3-roms leiligheter, mens for eneboliger og større objekter har det vært en noe lavere aktivitet. Innreiserestriksjonene bidrar fortsatt til at det er få familier fra utlandet som ankommer vårt distrikt, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 10.973,- kroner, som er en nedgang på 1,3% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 2,5%.

For en 3-roms var gjennomsnittleien 14.157,- kroner, dette er en nedgang på 1,2% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5,4%

- August har som vanlig vært preget av at studentene er tilbake og mange har etablert seg i nye leieforhold. Det er et balansert leiemarked i Trondheim og studentene har god tilgang på sentrumsnære og gode boliger. Utleieboliger utenfor sentrum, og spesielt hybler har vært vanskeligere å få fullt belegg på, sier Daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan

 

Romerike:

Det kostet nå i gjennomsnitt 8.880,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet på Romerike, dette er en nedgang på 6,4% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,7%.

For en 2-roms kostet det i gjennomsnitt 11.325,-  kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 3%, målt mot samme måned i fjor er det en nedgang på 0,1%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i gjennomsnitt 13.779,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 4,3%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,8%.

- På lik linje som de foregående sommermånedene, var også august en bra måned for utleie på Romerike. Det er godt oppmøte på visningene for tiden, selv om det generelt sett er mange boliger for utleie. En kombinasjon av at mange skal flytte på seg og at det fortsatt bygges mange nye boliger på Romerike, er nok årsaken til det gode leiemarkedet. Leieprisene er stabile, men vi ser at både 2-roms og 3-roms leiligheter har steget noe i pris den siste tiden. Hovedårsaken er at det er en del nyere leiligheter spesielt i Lillestrøm og Lørenskog som det er god betalingsvillighet for. De er ofte også de som er enklest å leie ut for tiden, sier daglig leder for Utleiemegleren Lillestrøm, Tom Anders Andersen.

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 12.241,- kroner for en 2-roms, som er en oppgang på 6,3% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 5,6%.

En 3-roms leilighet kostet i snitt 15.220,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en nedgang på 1%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,3%.

- En hektisk august er lagt bak oss med mange omsetninger, og høsten er i anmarsj. Fortsatt merker vi press fra utenlandske leietakere som søker større boliger som det er få av i markedet. Det er høy aktivitet i markedet og det er mange som ønsker visning. Vi opplever god etterspørsel etter alle typer objekter. Oppdragstilgangen i august har vært godt og vi har flere spennende objekter å vise utover høsten, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Mats Larsen. 

Drammen

Det kostet i gjennomsnitt 10.407,- kroner å leie en 2-roms i august. Dette er en oppgang på 6,5% på ett år. For en 3-roms leilighet kostet det i gjennomsnitt 13.614,- kroner som viser en oppgang på hele 16,2,% fra i fjor. Den betydelige endringen for 3-roms denne måneden skyldes mer porteføljen som er leid ut enn markedet. Vi har leid ut flere boliger denne måneden med god standard og beliggenhet enn det som normalt er snittet for den type boliger.

- Selv om vi er i en spesiell tid, så oppleves leiemarkedet som ganske normalt. Det er noe selektivt og det er få visninger med stort oppmøte. Unntaket denne måneden var en visning vi hadde på en leilighet på Hotvet Strand. Her var det lang kø med folk som hadde møtt opp og holdt Corona-avstand på grunn av smittevernhensyn. Det ble gjort et anslag på ca. 40-50 stk. Noe som er sjeldent i Drammen. Samme leilighet ble leid ut for ett år siden uten samme respons.

Vi opplevde at flere utleiere tok kontakt denne måneden enn tidligere, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen

Jessheim:

August har vært en måned med høy aktivitet for vårt nyetablerte kontor på Jessheim.

Det er god respons på våre objekter, hvor sentrumsnære leiligheter i Jessheim skiller seg ut som spesielt attraktive. Vi har sett en økning i antall utleieobjekter i markedet gjennom august. Vi opplever at flere som ikke har fått solgt sine boliger velger utleie i stedet, sier daglig leder for Utleiemegleren Jessheim, Tom Fjalestad. 

Østfold

August ble en meget travel måned der vi signerte et rekordantall oppdrag for kontoret vårt i Moss. Til sammen ble hele 49 kundeforhold inngått.  De oppsatte privatvisningene resulterte også i bra oppmøte og et godt antall leiekontrakter ble signert, sier daglig leder for Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch Hansen.

Vestfold

Utleiemegleren Vestfold åpnet sine dører 20. juli. Vi har fått inn oppdrag i alle byene fra Skien til Holmestrand og er godt i gang. Det er godt oppmøte på visninger av boligene.

Vi ser også at det er stor interesse blant store og små investorer. Vi er jevnlig i kontakt med kunder som ønsker å investere i en utleiebolig. Spesielt gjelder dette Tønsberg og Sandefjord, men også i Larvik- og Grenlandsområdet har vi merket bra interesse, sier daglig leder for Utleiemegleren Vestfold, Karsten Olsen.

Nøkkelord

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

Tel:90866381

Bilder

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har nå omtrent 15.500 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker, Sandefjord og Moss, i tillegg til seks kontorer i Oslo. Utleiemegleren Pro spesialtilpassede utleietjenester til profesjonelle eiendomsbesittere på østlandsområdet. Utleiemegleren har idag ca. 165 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019. For mer informasjon, se utleiemegleren.no og www.fredensborg.no.

Følg saker fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utleiemegleren

Et godt leiemarked i 2020 på tross av Covid-196.1.2021 07:00:00 CETPressemelding

I 2020 ble styringsrenten satt til null. For mange har dette medført lavere bokostnader. Samtidig har Koronasituasjonen preget markedet ved at mange har usikker inntekt. Et velfungerende leiemarked bidrar til en fleksibilitet som har vist seg å være viktig i tider med usikkerhet. Flere studenter enn vanlig har blitt i Norge, som har bidratt til en liten leieprisøkning. Utleiemegleren har leid ut ca.7.600 boliger i 2020 og i dag har vi ca. 15.200 boliger til forvaltning. Utleiemegleren er i stadig vekst og åpnet nytt kontor i Sandefjord, på Jessheim og i Nydalen i Oslo i 2020, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom