Nortura

PRIORs kyllingskåler bidrar til å gjenvinne 330 tonn plast

Del
PRIOR har endret plasten i alle kylling-skålene og gått over til resirkulert monomateriale. Det betyr at mer enn 330 tonn plast gjøres tilgjengelig for gjenvinning hvert eneste år.

– PRIOR har i flere år jobbet med å bytte plasten i emballasjen på ferskvare for kyllingfilet, og er nå i mål med å fase ut ikke-gjenvinnbare materialer på forpakningene. Fra å ha 2 ulike plasttyper i en enkelt skål har vi nå én type plast, monoplast, som er tilgjengelig for gjenvinning, sier Siw Dejligbjerg Steen, konserndirektør Hvitt Kjøtt, Egg & Langtidsholdbart i Nortura og øverste leder for PRIOR.

Norturas emballasje må tilfredsstille strenge krav til mattrygghet for å ivareta kravet til kvalitet og holdbarhet på produktet. Forpakninger skal opprettholde kvaliteten på maten, beskytte råvarene mot forurensing og bevare holdbarheten.

– I tillegg må emballasjen tåle transport og håndtering. Det er viktig at emballasjen ikke blir ødelagt slik at vi unngår unødvendig matsvinn, forklarer Steen.

Mer bærekraftig emballasje
PRIOR har en fremoverlent satsing på bærekraft og jobber for at all emballasje skal være designet for materialgjenvinning innen utgangen av 2024.

– Skålene i monoplast er utviklet sammen med ledende leverandører i markedet og tilfredsstiller kravene vi har til emballasje for våre produkter. At PRIOR benytter én type plast, som lar seg resirkulere på en bærekraftig måte er et viktig skritt mot PRIOR og Norturas mål om 100 prosent bærekraftig emballasje på alle produktene våre innen 2030, sier Cecilie Arnesen Hultmann, leder for bærekraft i Nortura.

– Vi er på riktig vei med mer bærekraftig emballasje, men det er en prosess som tar tid fordi vi samtidig gjør en tilpasning av produksjonsutstyr og maskinpark, sier Steen.

Nortura har tatt Plastløftet
Nortura er en av flere bedrifter som har tatt Plastløftet.

– Plastløftet er et viktig initiativ i leverandørindustrien som forplikter leverandørene til bedre valg. Helt konkret betyr det at vi forplikter oss til å øke bruken av resirkulert plast, unngå unødvendig bruk av plast og at vi designer mer av vår emballasje for materialgjenvinning, sier Hultmann.

Plastløftet er etablert av Grønt Punkt Norge og skal bidra til en mer sirkulær plastøkonomi. Nortura jobber målrettet for å redusere bruken av plast som ikke kan resirkuleres. Plastløftet skal hjelpe norske bedrifter å nå EU sine nye mål for 2025/2030.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Nortura

Nortura
Nortura
Lørenveien 37
0585 Oslo

03070http://www.nortura.no

Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.

Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.

Følg pressemeldinger fra Nortura

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nortura

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom