Den Norske Opera & Ballett

Pressemelding: Nasjonalballetten UNG til London

Del

Nasjonalballettens kompani for unge dansere er invitert til Royal Opera House. 21. og 22. juni danser de på den nye scenen Linbury Theatre.

Sammen med Europas ledende ungdomskompanier er Nasjonalballetten UNG invitert til London for å delta på Young Talent Festival – i det som er åpningssesongen av Royal Opera Houses nye scene Linbury Theatre.

– Dette er en stor begivenhet. Vi reiser til London med fantastiske unge dansere som viser Nasjonalballettens signatur for den internasjonale ballettverden, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Fem verk står på programmet, både klassiske og nye, hvorav ett får sin verdenspremiere i London. Left from Write er skapt av den unge briten Charlotte Edmonds. Hun er siden 2015 fast koreograf for The Royal Ballet, i tillegg har hun koreografert for en rekke andre kompanier.

I Some see stages av tidligere Kritikerpris-vinner Cina Espejord utforsker de unge danserne nye bevegelsesmønstre til musikk av Ólafur Arnalds. I likhet med Garrett Smiths Departures er verket skapt for Nasjonalballetten UNG.

I tillegg blir det fjærlette, virvlende bevegelser i George Balanchines ballett Valse-Fantaisie og Pas de sept fra Et folkesagn av den danske koreografen August Bournonville.

Nasjonalballetten UNG består i dag av norske og utenlandske talenter mellom 17 og 23 år. Kompaniet ble lansert i 2015 med mål om å rekruttere flere talenter til hovedkompaniet i Nasjonalballetten, og en høy andel av danserne har etter sitt opphold i UNG fått kontrakt med Nasjonalballetten eller andre internasjonale kompanier. Nasjonalballetten UNG er en flerårig satsning muliggjort av Talent Norge AS, kombinert med sjenerøse bidrag fra Sparebankstiftelsen DNB, Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse, Norsk Tipping og Scatec.

Premiere 21. juni kl. 19:45 i Linbury Theatre. Se også program for hele festivalen. 

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Maria Børja: mabo@operaen.no / 47 91 54 04
Ole-Morten Vestby: omv@operaen.no / 970 76 610

Bilder

Nora Elise Augustinius i Some see stages av Cina Espejord. Foto: Erik Berg
Nora Elise Augustinius i Some see stages av Cina Espejord. Foto: Erik Berg
Last ned bilde
Nasjonalballetten UNG i Valse-Fantaisie av George Balanchine. Foto: Jörg Wiesner
Nasjonalballetten UNG i Valse-Fantaisie av George Balanchine. Foto: Jörg Wiesner
Last ned bilde
Nasjonalballetten UNG i prøve med Charlotte Edmonds (foran til høyre). Foto: Ole-Morten Vestby
Nasjonalballetten UNG i prøve med Charlotte Edmonds (foran til høyre). Foto: Ole-Morten Vestby
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom