OsloMet

Pressekonferanse om opptaket til høyere utdanning

Del

Tirsdag 23. juli inviterer Kunnskapsdepartementet og OsloMet til pressekonferanse om opptaket til høyere utdanning. Kunnskapsminister Iselin Nybø deltar, sammen med flere nye studenter ved ulike utdanninger.

Nesten 140 000 søkere til statlige universiteter og høgskoler får i disse dager svar på sin søknad om studieplass. Kunnskapsdepartementet, Samordna opptak og OsloMet inviterer sammen til pressekonferanse om årets opptak til høyere utdanning.

Representanter fra Universitetet i Bergen, Høgskolen i Østfold og Universitetet i Tromsø vil også delta og kommentere opptaket. 

Tid og sted: Pilestredet 52 (bygg P52) tirsdag 23. juli, kl. 11.00. 

Viktig for samfunnet

- Opptaket til høyere utdanning er viktig på flere måter. Det er ikke bare stort for hovedpersonene selv, men også viktig for arbeidslivet og politikere som jobber med framtidig kompetansebehov. Uten de godt kvalifiserte søkerne oppfyller ikke universitetene og høgskolene samfunnsoppdraget innenfor utdanning og forskning, sier prorektor for utdanning ved OsloMet, Nina Waaler. 

På pressekonferansen vil minister for forsking og høyere utdanning, Iselin Nybø kommentere årets opptak, Samordna opptak forklare hovedtrekkene i de nasjonale tallene og prorektor for utdanning, Nina Waaler presentere tallene for OsloMet. UiB, HiØ og UiT vil også presentere sine tall.

Du får i tillegg mulighet til å møte nye studenter og representanter for fagmiljøene ved OsloMet. 

Pressekonferansen blir sendt direkte via vår facebookside.

Nøkkelord

Kontakter

Åshild Losnegard
Telefon: +47 970 67 379
E-post: ashild.losnegard@oslomet.no

Bilder

Om OsloMet

OsloMet
OsloMet
Postboks 4, St. Olavs plass
0130 Oslo

67 23 50 00http://www.oslomet.no

OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har cirka 18.000 studenter og 2.100 ansatte, og har studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.

OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.

OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.

Følg saker fra OsloMet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OsloMet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom