OsloMet

Pressekonferanse om opptaket til høgare utdanning

Del

Fredag 24. juli inviterer Kunnskapsdepartementet og OsloMet til pressekonferanse om opptaket til høgare utdanning. Forskings- og høgare utdanningsminister Henrik Asheim deltar, saman med fleire nye studentar ved ulike utdanningar.

I år var det rekordmange søkarar til universitet og høgskular. Kva utdanning vil flest inn på, kor har det auka mest, og kva studium har høgast poengkrav for å komme inn? Korleis har utbrotet av korona påverka studievala til søkarane? 

Kunnskapsdepartementet, Samordna opptak og OsloMet inviterer saman til pressekonferanse om årets opptak til høgare utdanning.

Representantar frå Universitetet i Tromsø, Høgskulen på Vestlandet og NMBU vil også delta og kommentere opptaket.
Tid og stad: Pilestredet 52 (bygg P52) fredag 24. juli, kl. 10.00.

Viktig for samfunnet

- Opptaket til høgare utdanning er viktig for mange. Det er stort for hovedpersonane sjølve, og også viktig for arbeidslivet og politikarar som jobbar med framtidig kompetansebehov. Utan dei godt kvalifiserte søkarane oppfyller ikkje universiteta og høgskulane samfunnsoppdraget sitt, seier prorektor for utdanning ved OsloMet, Nina Waaler.
På pressekonferansen vil minister for forsking og høgare utdanning, Henrik Asheim, kommentere årets opptak, Samordna opptak forklare hovedtrekka i dei nasjonale tala, og prorektor for utdanning, Nina Waaler presentere tala for OsloMet. UiT, HVL og NMBU vil også presentere sine tal.
Det blir høve til å intervjue nye OsloMet-studentar, statsråden, rektorar/prorektorar.
Pressekonferansen blir sendt direkte på OsloMet si facebookside.

Kontakter

Bilder

Om OsloMet

OsloMet
OsloMet
Postboks 4, St. Olavs plass
0130 Oslo

67 23 50 00http://www.oslomet.no

OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har cirka 18.000 studenter og 2.100 ansatte, og har studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.

OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.

OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.

Følg saker fra OsloMet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OsloMet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom