Pressekonferanse: Den forhatte pukkellaksen har kommet for å bli. Men er den bare et problem?

Her serveres ny kunnskap om pukkellaksen og hvordan man kan utnytte den som ressurs. Deretter blir det smaking av forskjellig laks ledet an av statsråden. Han skal trille terning på smaksprøver av villaks, oppdrettslaks og pukkellaks. Media får selvsagt også smake.
Dato: Mandag 5. juli 2021
Tid: 10:30-11:30
Hvor: Nofima AS, Muninbakken 9, Tromsø
Program:
- Nofima-forskere Sten Siikavuopio og Stein Harris Olsen foredrar om pukkellaksen (stillehavslaks) og noen positive sider ved den forhatte fremmedarten
- Erling Haugan, fisker fra Bugøynes, forteller om næringsmulighetene sett fra hans perspektiv – sammenligning med kongekrabbens inntog i Finnmark
- Forskningssjef Bent Dreyer forteller kort om potensiell forvaltning og beskatning av pukkellaks
- Forsker Torbjørn Tobiassen presenterer ferske kvalitetsmålinger på pukkellaks vs. oppdrettslaks fra småskala forsøk. Han forteller også om vår interne satsing
- Vi beveger oss ut i hagen og har blindtest: Statsråden serveres pukkellaks, oppdrettslaks og villaks. Hva smaker best? Statsråden ruller terningen.
- Enkeltintervjuer utendørs
Vi anbefaler media å være med på hele programmet for å lære om pukkellaksen og mulighetene vi ser. Intervjuer skjer utendørs etter smakingen.
Det er meldt strålende vær og 25 grader i Tromsø. Velkommen!
Nøkkelord
Kontakter
Emil BremnesKommunikasjonsrådgiver
Tel:+47 478 81 719emil.bremnes@nofima.noBilder
Lenker
Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Scientists create healthy salmon feed from polluting CO₂30.6.2025 10:36:26 CEST | Press release
Polluting CO₂ is turned into nutritious feed for farmed salmon. Science fiction? Absolutely not. All it takes are three innovative research environments, a visionary actor in the heavy metal industry, and large quantities of microalgae.
“Doktor tare” kan bidra til å lage trygge porsjonstørrelser på tareprodukter27.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Hils på «Doktor tare» – Randi Sund. Gjennom arbeidet med sin ferske PhD har hun ervervet kunnskap som kan hjelpe både produsenter, matindustri og forbrukere til å velge trygge størrelser på porsjoner av tare.
Has documented cause of kidney stones in rainbow trout26.6.2025 12:39:57 CEST | Press release
Scientists at Nofima have investigated the impact of carbon dioxide in water on the development of kidney stones in farmed rainbow trout. The research shows a clear connection.
Har dokumentert at CO2 er en årsak til nyrestein hos oppdrettsørret26.6.2025 12:26:14 CEST | Pressemelding
Forskere ved Nofima har sjekket hva karbondioksid i vannet har å si for utvikling av nyrestein hos regnbueørret i oppdrett. Det er en soleklar sammenheng, viser forskningen.
New head of Nofima’s Fish Health Department19.6.2025 14:03:57 CEST | Press release
Kjetil Fyrand has moved from Pharmaq to Nofima and now leads the Fish Health Department.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom