Pressekonferanse: Den forhatte pukkellaksen har kommet for å bli. Men er den bare et problem?

Her serveres ny kunnskap om pukkellaksen og hvordan man kan utnytte den som ressurs. Deretter blir det smaking av forskjellig laks ledet an av statsråden. Han skal trille terning på smaksprøver av villaks, oppdrettslaks og pukkellaks. Media får selvsagt også smake.
Dato: Mandag 5. juli 2021
Tid: 10:30-11:30
Hvor: Nofima AS, Muninbakken 9, Tromsø
Program:
- Nofima-forskere Sten Siikavuopio og Stein Harris Olsen foredrar om pukkellaksen (stillehavslaks) og noen positive sider ved den forhatte fremmedarten
- Erling Haugan, fisker fra Bugøynes, forteller om næringsmulighetene sett fra hans perspektiv – sammenligning med kongekrabbens inntog i Finnmark
- Forskningssjef Bent Dreyer forteller kort om potensiell forvaltning og beskatning av pukkellaks
- Forsker Torbjørn Tobiassen presenterer ferske kvalitetsmålinger på pukkellaks vs. oppdrettslaks fra småskala forsøk. Han forteller også om vår interne satsing
- Vi beveger oss ut i hagen og har blindtest: Statsråden serveres pukkellaks, oppdrettslaks og villaks. Hva smaker best? Statsråden ruller terningen.
- Enkeltintervjuer utendørs
Vi anbefaler media å være med på hele programmet for å lære om pukkellaksen og mulighetene vi ser. Intervjuer skjer utendørs etter smakingen.
Det er meldt strålende vær og 25 grader i Tromsø. Velkommen!
Nøkkelord
Kontakter
Emil BremnesKommunikasjonsrådgiver
Tel:+47 478 81 719emil.bremnes@nofima.noBilder
Lenker
Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Fra frykt til tillit: Åpenhet kan gjøre mat prosessert med høyteknologi til det neste store30.10.2025 09:28:15 CET | Pressemelding
Forbrukere ønsker bærekraftig, sunn og praktisk mat. Men vi frykter det vi ikke forstår oss på. Mat prosessert med høyteknologi, for eksempel.
Smaken av gresskar30.10.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Gresskar blir stadig mer populært på norske middagsbord, og utvalget vokser for hvert år. Nå har Nofimas smaksdommere bedømt syv utvalgte matgresskar – slik at det skal bli enklere å velge den beste sorten til suppen, gryten eller paien.
Nofima har ansatt ny direktør i vikariat20.10.2025 14:10:59 CEST | Pressemelding
Finn A. Weltzien er tilsatt som direktør for akvadivisjonen i forskningsinstituttet Nofima, i et vikariat fra 1. november til sommeren 2026.
Researched what temperature does to salmon health and development16.10.2025 12:35:40 CEST | Press release
In a scientific trial, Atlantic salmon reared at different temperatures developed as expected — until transferred to sea water, when one group surprised the scientists from Nofima.
Undersøkte temperaturens påvirkning på laks16.10.2025 12:35:25 CEST | Pressemelding
Laks som var oppdrettet ved ulike temperaturer utviklet seg helt som forventet. Helt til de ble satt i sjø. Da var det en gruppe av laks som overrasket forskerne.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom

