Pressekonferanse: Den forhatte pukkellaksen har kommet for å bli. Men er den bare et problem?
Her serveres ny kunnskap om pukkellaksen og hvordan man kan utnytte den som ressurs. Deretter blir det smaking av forskjellig laks ledet an av statsråden. Han skal trille terning på smaksprøver av villaks, oppdrettslaks og pukkellaks. Media får selvsagt også smake.
Dato: Mandag 5. juli 2021
Tid: 10:30-11:30
Hvor: Nofima AS, Muninbakken 9, Tromsø
Program:
- Nofima-forskere Sten Siikavuopio og Stein Harris Olsen foredrar om pukkellaksen (stillehavslaks) og noen positive sider ved den forhatte fremmedarten
- Erling Haugan, fisker fra Bugøynes, forteller om næringsmulighetene sett fra hans perspektiv – sammenligning med kongekrabbens inntog i Finnmark
- Forskningssjef Bent Dreyer forteller kort om potensiell forvaltning og beskatning av pukkellaks
- Forsker Torbjørn Tobiassen presenterer ferske kvalitetsmålinger på pukkellaks vs. oppdrettslaks fra småskala forsøk. Han forteller også om vår interne satsing
- Vi beveger oss ut i hagen og har blindtest: Statsråden serveres pukkellaks, oppdrettslaks og villaks. Hva smaker best? Statsråden ruller terningen.
- Enkeltintervjuer utendørs
Vi anbefaler media å være med på hele programmet for å lære om pukkellaksen og mulighetene vi ser. Intervjuer skjer utendørs etter smakingen.
Det er meldt strålende vær og 25 grader i Tromsø. Velkommen!
Nøkkelord
Kontakter
Emil BremnesKommunikasjonsrådgiver
Tel:+47 478 81 719emil.bremnes@nofima.noBilder
Lenker
Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Studerte følelser for sjømat24.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Pris har noe å si. Tilgang på gode oppskrifter like så. Forbilder og inspirasjon er også viktig. Men hva med følelser for sjømat? Kan emosjoner ha noe å si for forbruket av sjømat blant unge i Norge?
Nytt torskeprodukt reduserer klimaavtrykket11.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Når torsken pakkes i Vesterålen i ny emballasje, sparer det klimaet. Nye produkter får ned klimagassutslippene med 30 prosent.
Solbærtoddy – perfekt til påsketuren28.3.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
En varm kopp solbærtoddy gjør godt, uansett om du tilbringer påsken med skiturer i fjellheimen, fotturer i byen, skogen eller langs kysten. Det er det flere grunner til.
Nå skal også torskens sæd bli til godsaker6.3.2024 08:05:16 CET | Pressemelding
Kan spermien til torsken brukes til noe annet enn å lage nye «torskebabyer»? Å jada! Den kan ved hjelp av moderne utvinningsmetoder bli til nye, verdifulle produkter som olje og proteinpulver – som igjen kan bli til både mat og skjønnhetsprodukter.
Fungerer ferskfiskordningen?6.2.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Fungerer ordningen med kvotebonus for å strekke torskesesongen lenger ut over året? Nofima har på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet evaluert ferskfiskordningen ut fra vurderinger om økonomisk, miljømessig og sosial bærekraft.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom