Presseinvitasjon: UiS-forskere diskuterer grønn omstilling på Nordic Edge

Del

Klimakrise, energiproduksjon, bærekraftig transport, grønn omstilling i matproduksjon og andre tema vil bli diskutert når forskere samles på Fish & Cow i Stavanger onsdag 11. mai. Pressen er velkommen til å følge debattene og intervjue paneldeltakere om disse aktuelle temaene.

Program:

09.00 – 09.45: Utdanning og danning i klimakrisens og naturtapets tid (engelsk)

Panelet vil diskutere utdanningens rolle i å ta opp den doble nødsituasjonen av klimaendringer og globalt tap av biologisk mangfold. Panel: Finn Arne Jørgensen, leder av forskningsnettverket Greenhouse og Ingrid Hilmer, ph.d. Moderator: Dolly Jørgensen, leder av forskningsnettverket Greenhouse.

10.00 – 10.45: Desentralisert fornybar energiproduksjon (norsk)

Nylige geopolitiske hendelser viser at energisystemet vårt er sårbart. Dessuten henger vårt elektriske nett etter med vedlikehold. En løsning på dette kan være å gå i retning av desentralisert fornybar energiproduksjon, men hvordan kan vi gjøre dette i praksis? I denne sesjonen vil vi høre fra tre energieksperter med ulik bakgrunn.

Panel: Harald N. Røstvik er professor ved UiS med spesialisering i bærekraftig byutvikling og solenergi. Ronny Fiuren jobber som forretningsutvikler for Forus Næringspark, Norges største industriområde. Helleik Syse er ph.d.-forsker i Future Energy Hub ved Universitetet i Stavanger med fokus på energi i bygninger. Moderator: Anders Riel Müller, prosjektleder for Future Energy Hub ved UiS.

11.00 – 11.45: Hvordan ruste barnehagebarn og skoleelever i å ta hånd om egen framtid (engelsk)

Det grønne skiftet handler om å skape samfunnet som neste generasjon må leve i. Det er derfor viktig å involvere dagens barn og unge i å utvikle sin egen fremtid. Paneldeltakerne vil diskutere hvordan dette kan gjøres, med spesiell oppmerksomhet på hvordan vi kan bruke kunst og kreative metoder.

Panel: Johana Montalvan Castilla, stipendiat ved UiS, og Kristina Ketola Bore, Kunsthall Stavanger. Moderator: Jens K. Fisker, førsteamanuensis ved UiS.

13.00 – 13:45: Bærekraftig mobilitet: gåing, sykling og deling (engelsk)

Bidrar alle smarte mobilitetsløsninger til bærekraft? Bør vi implementere smarte løsninger som trekker folk bort fra sykling og gange? Hva er virkningen av mikromobilitet og delt mobilitet?

Panel: Ioannis Kosmoidis, UiS, Ray Pritchard, NORCE og Helmer Berre, Rogaland Fylkeskommune. Moderator: Daniela Müller Eie, UiS.

14:00 – 14:45: Grønn omstilling i norsk matproduksjon (norsk)

Panelet diskuterer grønn omstilling i norsk matproduksjon. Hva er de aktuelle utfordringene, og hvilke muligheter har denne sektoren for å gjennomføre en slik omstilling?

Panel: Joakim Skarpsno, lokal sopp-produsent (Toppsopp), som satser på sirkulær økonomi, May-Helen Holme, innovasjonsdirektør i fôrselskapet Skretting, Andreea-Laura Cojocaru er forsker (UiS) og Ursula Landazuri-Tveteraas (NORCE) som begge forsker på ulike aspekter av sjømatsektorene.

15.00 – 15.45: Slik kan studentene bidra til grønn omstilling (norsk og engelsk)

Det haster med å finne nye og innovative løsninger for et grønnere samfunn. Hva slags muligheter har studentene til å bidra, allerede før de kommer ut i arbeidslivet? Møt den kreative møteplassen Lyspæren innovasjonshus, studentorganisasjonen for  entreprenørskap, Start UiS og vårt europeiske universitet, ECIU University, hvor studenter kommer sammen over landegrensene for å løse bærekraftutfordringer.

Til stede fra UiS: Rebecca Briedis og Isabel Lucia Næss (Innovasjonsavdelingen), Richard Reistad og Mabuda Nessa (Start UiS) og Leiv Gunnar Lie (Avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt).

Nøkkelord

Kontakter

Førsteamanuensis Anders Riel Müller, mobil 47957703.

Bilder

Lenker

Om Universitetet i Stavanger (UiS)

Universitetet i Stavanger (UiS)
Universitetet i Stavanger (UiS)
Postboks 8600
4036 Stavanger

51 83 10 00http://www.uis.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Stavanger (UiS) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom