Presseinvitasjon til Vårryddedagen 18. mars: Rydd en sørlandsstrand

Del
Lørdag 18. mars arrangeres årets første nasjonale ryddeaksjon for frivillige, Vårryddedagen! I den forbindelse inviterer Hold Norge Rent og Sjøsjukt til ryddedugnad i Arendal.

Bli med på årets første nasjonale ryddedugnad og løft frem frivilligheten i Agder!

Et sikkert vårtegn er at det dukker opp søppel i takt med at snøen smelter. Vårryddedagen er et nasjonalt tiltak der frivillige i hele Norge rydder områdene som er snøfrie og i Arendal skal vi ha ryddeaksjonen sammen med Sjøsjukt og Våre Strender for å rydde ytterst på Øyna, østenden av Tromøya.

Praktisk informasjon om dagen 

Program:  

10:00 – 10:15

Åpning av arrangement ved parkeringsplassen. Innlegg fra Maria Waagsnes i Sjøsjukt, fylkesordfører Arne Thomassen, Ida Aalvik fra Våre Strender og Daniel Tjønn Thingvoll fra Hold Norge Rent

10:15 – 12:30 

Utdeling av ryddeutstyr og rydding av område

12:30 – 14:00 

Mat og underholdning - konsert med lokal artist Rebekka Lundstrøm

14:00 

Dagen avsluttes 

Dette skal ryddes:

Hold Norge Rent fører statistikk over type søppel man oftest finner når man er ute på ryddeaksjon og i Agder er det taustumper, diverse plast og EPS (isopor) som ligger på topp 3. Derfor skal vi rydde i et område som det finnes masse av nettopp dette. Isopor er viktig å få ryddet opp fordi det lett brytes opp til små deler som etter hvert blir umulig å plukke opp. Vi vil ikke ha naturen full av isopor, og denne dagen skal frivillige gjøre en innsats for å rydde opp!

Tilstede denne dagen

  • Daglig leder Sjøsjukt, Maria Waagsnes
  • Fylkesordfører Arne Thomassen
  • Daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Gulbransen

Parkering - Parkering på gjesteparkeringen i området, adresse til området parkeringen ligger i nærheten av: Østre Tromøyvei 943

Ryddeutstyr - Det blir delt ut ryddesekker og hansker, samt annet nødvendig utstyr. Kle deg alltid etter forholdene.  

Mat - Alle som har meldt seg på via arrangementet på Facebook vil få mat og drikke, ta med egen kopp eller drikkeflaske.

Kontakter

Merethe HommelsgårdKommunikasjonsleder

HNRs mediekontakt og koordinerer vårt kommunikasjonsarbeid. Hun er ansvarlig for våre nettsider og sosiale medier og er i tillegg blant annet redaktør for HNR-magasinet som kommer ut en gang per år.

Tel:+47 402 18 214merethe.hommelsgaard@holdnorgerent.no

Daniel Tjønn ThingvollProsjektleder

Daniel har blant annet ansvaret for ryddekampanjen Vårryddedagen og bidrar inn i det nordiske nettverket Nordic Coastal Clean Up, samt koordinerer nettverk for frivillig opprydning (NFO).

Tel:+4747232146daniel.tjonn.thingvoll@holdnorgerent.no

Bilder

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge forsøpling og bidra opprydding av søppel. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av eierløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddeuka som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg pressemeldinger fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom