Norsk Fjernvarme

Presseinvitasjon til Fjernvarmedagene Urban Energi 16.-17. oktober

Del

Norsk Fjernvarme ønsker pressen velkommen til Fjernvarmedagene Urban Energi på Scandic Fornebu 16.-17. oktober!

Velkommen til to dager med Urban Energi på Scandic Fornebu! Vi bygger videre på suksessen fra tidligere år og viser fram hele spekteret av hvordan byene og tettstedenes egne varme- og kjøleløsninger kan spille en sentral rolle i det norske lavutslippssamfunnet.

Vi tar for oss alt fra rørene i bygget, nye energikilder, innovativ teknologi, rammevilkår, lokaldemokratiets rolle og de store visjonene.

KLIKK HER FOR PRESSEAKKREDITERING

Hovedtema i plenumssesjonen på åpningsdagen er dette:

Norge er midt i en voldsom elektrifisering og digitalisering hvor fornybare energikilder skal fase ut de fossile - på alle områder i samfunnet - mens det meste skal digitaliseres med strømslukende datakraft på veien. Noe som vil kutte utslipp, men også øke kostnadene i kraftnettet. Samtidig er den sirkulære økonomien på full fart inn i et stadig mer urbanisert Norge - hvor gjenbruk og gjenvinning helst skal erstatte vårt overforbruk av verdifulle ressurser.

Vi stiller spørsmål om hvilken plass gjenvinning av overskuddsenergi har i den elektrifiserte sirkulærøkonomien - og hvilke drivere som vil forme markedet for fornybare varme- og kjøleløsninger i tettbygde strøk framover. 

Til å svare har vi med oss administrerende direktør Gisle Eckhoff i datasenter-selskapet Digiplex, administrerende direktør Nancy Strand i Avfall Norge og daglig leder Ola Børke i Eidsiva Bioenergi.

Det er til sammen over 40 innledere  i de forskjellige sesjonene løpet av de to dagene, blant dem direktør Heidi Sørensen i Klimaetaten i Oslo kommune, strategidirektør Hanna Masala i Fortum City Solutions, direktør for strategisk aktivallokering Harald Koch-Hagen i KLP og mange andre.

Vi har også egne seminarer for energiplanlegging i kommune-Norge og for varmerørleggere.

Arrangementet avsluttes med politisk debatt onsdag ettermiddag, hvor Lars Haltbrekken (SV), Runar Sjåstad (Ap) og Ketil Kjenseth (V) er bekreftede deltagere.

Det er ventet nærmere 250 deltager, innledere og utstillere til arrangementet.

Hele programmet ligger tilgjengelig på arrangementets nettside urbanenergi.no

Sted: Scandic Fornebu, Martin Lingesvei 2, 1364 Fornebu
Tid: Tirsdag 16. oktober kl 09.00 til onsdag 17. oktober kl 15.00
Program: se nettsiden urbanenergi.no 
Akkreditering: http://bit.ly/fvd18-presse

For spørsmål og mer informasjon, ta kontakt med kommunikasjonssjef Trygve Mellvang-Berg i Norsk Fjernvarme på trygve@fjernvarme.no eller mobil 95 866 933

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norsk Fjernvarme

Norsk Fjernvarme
Norsk Fjernvarme
P.b. 7184 Majorstuen
0307 Oslo

http://www.fjernvarme.no

Norsk Fjernvarme er en interesseorganisasjon for norsk fjernvarmebransje. Foreningen har som hovedmål å fremme utvikling av fjernvarme og -kjøling, primært basert på fornybar eller gjenvunnet energi. Vi representerer i dag 47 selskaper innen produksjon og distribusjon av fjernvarme og -kjøling, samt nær 80 assosierte medlemmer med interesser i bransjen (leverandører, konsulenter, universitet og høyskoler, myndigheter og andre organisasjoner). Medlemmene står for over 80 prosent av fjernvarmeproduksjonen i landet.

Følg saker fra Norsk Fjernvarme

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Fjernvarme på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Fjernvarme

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom