Miljøstiftelsen Bellona

Presseinvitasjon til Bellonaforum: Elektrifisering av Melkøya

Del
28. februar inviterer Bellona til en debatt om Hammerfest LNG, et av Norges største utslippspunkt. Bellona-stifter Frederic Hauge ønsker velkommen og i debatten deltar blant andre prosjektdirektør fra Equinor, representanter fra lokale selskaper og en rekke politikere fra energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Operatør Equinor og rettighetshavere har levert planer om å stanse gassturbinene og heller elektrifisere anlegget med kraft fra nettet. Omleggingen av kraftforsyningen vil redusere CO2-utslippene fra Melkøya med 90%, rundt 850 000 tonn årlig, kreve et årlig forbruk av kraft på rundt 3 TWh. Elektrisering av Melkøya har skapt debatt om det er nok kraft til annen industri og om det finnes alternativer.

Norske klimamål for 2030 er avhengig av at utslippene på norsk sokkel kuttes raskt. Med redusert tempo i fornybarutbygging og økt behov for strøm til elektrifisering er det nå tvil om vi har nok strøm. Er det hensiktsmessig å fortsette utbyggingen med kraft fra nettet? Hvordan holder vi tritt med et stadig mer presset kraftsystem? Hva er alternativene?

Bellona utfordrer næringen og politikere til å diskutere løsninger som vil gi betydelige utslippskutt og ivaretar andre interesser som industri, urfolks rettigheter og natur.

Tid: 28 februar 07.45 – 09.20

Sted: Pakkhuset Oslo, Nedre Slottsgate 2C

Frokostmøtet blir streamet

Agenda

07:45 – Frokost og kaffe serveres

08:00 – Velkommen og historisk tilbakeblikk på Melkøya, Frederic Hauge, Bellona

08:10 – Plan for elektrifisering av Hammerfest LNG. Prosjektdirektør for Snøhvit Future, Kjetil Myklebust, Equinor

08:20 – Hvordan skal man prioritere den begrensa kapasiteten?  v/Stein Mathisen – direktør samfunn, kommunikasjon og bærekraft, Varanger kraft

08:30 – Konsekvenser for ny industrietablering v/Ingebjørg Telnes Wilhelmsen – generalsekretær i Norsk Hydrogenforum

08:40 – Potensiale for CCS på Melkøya v/ Erik Lindeberg

08:50 – Gasskraft med karbonfangst – Terje Jensen – Business Development Director, Siemens Energy

09:00 – Politisk paneldebatt med representanter fra energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Foreløpig bekreftet: Lars Haltbrekken (SV), Ola Elvestuen (V), Kristoffer Robin Haug (MDG), Sofie Marhaug (Rødt)

09:20 – Slutt

Påmelding her.

Vennligst kontakt thomas@bellona.no ved spørsmål.

Om Miljøstiftelsen Bellona

Miljøstiftelsen Bellona
Miljøstiftelsen Bellona
Rådhusgata 28
0151 Oslo

23 23 46 00https://bellona.no

Miljøstiftelsen Bellona er en uavhengig, ideell stiftelse som arbeider med å løse verdens klima- og miljøproblemer. Bellonas tilnærming er teknologioptimistisk og basert på systemtenkning, med mål om å utvikle og fremme løsninger for politikere, offentlig forvaltning og næringsliv. Stiftelsen ble grunnlagt i 1986 og har i dag ca. 60 medarbeidere – deriblant ingeniører, statsvitere, økonomer, biologer, jurister og journalister – fordelt på våre kontorer i Oslo, Brussel, Vilnius og Berlin.

Følg pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljøstiftelsen Bellona på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

– Uakseptabelt!18.4.2023 14:43:00 CEST | Pressemelding

Den russiske riksadvokaten har i dag erklært at Miljøstiftelsen Bellona er uønsket i Russland. Bellona anklages for “å ha foretatt handlinger som undergraver den russiske økonomien, for å destabilisere den sosiopolitiske situasjonen i landet og for å utgjøre en trussel mot grunnlaget for det konstitusjonelle systemet og sikkerheten til den russiske føderasjonen, og for å gjøre forsøk på å påvirke russisk lovgivning for å endre den.”

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom