Nærings- og fiskeridepartementet

Presseinvitasjon: Skal diskutere overturisme

Del

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har invitert aktører fra norsk reiseliv til et møte om overturisme. Han ønsker å høre hvilke konkrete utfordringer noen av Norges mest besøkte reisemål opplever, få forslag til hvordan utfordringene kan løses både lokalt, regionalt og nasjonalt, og synliggjøre virkemidlene kommunene allerede har.

- Veksten i reiselivet må skje på en måte som kommer lokalbefolkningen til gode, og samtidig ivaretar våre unike natur- og kulturressurser. For å lykkes med dette må vi utveksle gode løsninger, som reduserer belastningene knyttet til turisme på norske reisemål, sier næringsministeren.

Destinasjonene som er representert i møtet er blant annet Lofoten, Longyearbyen, Geiranger, Flåm/Aurland, Bergen, Trolltunga, Preikestolen/Kjerag, Tromsø, Lyngen og Senja.

- Dette er reisemål som opplever utfordringer knyttet til høye besøkstall deler av året. Det kan være slitasje på kultur- og naturattraksjoner, redusert fremkommelighet og trafikkpress, eller betydelig økning i leiepriser i boligmarkedet, sier Røe Isaksen.

Hver destinasjon vil i møtet gi en kort presentasjon av sine erfaringer knyttet til overturisme. Møtet vil også gi deltakerne en arena for å utveksle kunnskap og lære av hverandre.

Hva: Næringsministeren diskuterer overturisme med utvalgte norske reisemål

Når: Torsdag 16. januar 2020, kl. 10:45-12:45

Hvor: Regjeringskvartalet, R5, Akersgata 59, Oslo

Påmelding (kun presse): media@nfd.dep.no

Flere bilder her.

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom