UiO - Det juridiske fakultet

Presseinvitasjon: Sammen om satsing på forsikringsrett

Del

Torsdag 22. august 2019 signerer Det juridiske fakultet en samarbeidsavtale med bidragsytere fra sjøforsikringsnæringen om finansiering av en betydelig satsing innen forsikringsrett ved Nordisk institutt for sjørett.

Professor i forskringsrett Trine-Lise Wilhelmsen
Professor i forskringsrett Trine-Lise Wilhelmsen

– Med denne avtalen får vi en ny giv til et lite fagmiljø som forsker på et fagfelt som for mange er perifert, men som har stor økonomisk betydning for enkeltpersoner og virksomheter. Angrepet på Frontline-skipet Front Altair i Oman-bukten tidligere i år illustrerer de mange forsikringsrettslige spørsmål som reiser seg ved en skade eller ulykke, sier professor i forsikringsrett Trine-Lise Wilhelmsen.

Samarbeid over 10 år

Samarbeidet vil gå over 10 år, og innebærer finansiering av 3 ph.d.-stillinger og 2 post.doc.-stillinger. Som del av satsingen tilsetter fakultetet enførsteamanuensis/professor ifast stilling i forsikringsrett.  Med utgangspunkt i disse stillingene blir det etablert et forskningsprosjekt i forsikringsrett, og en brukergruppe med representanter fra næringen.

Bidragsyterne

Bidragsyterne er Gard AS på vegne av Assuranceforeningen Gard, Norwegian Hull Club, Assuranceforeningen Skuld, Den Norske Krigsforsikring for Skib, Nordisk Skibsrederforening, Swedish Hull Club, Forsikringsselskapet Alandia,Møretrygd Gjensidig forsikring,Tromstrygd Gjensidig Sjøforsikringsselskap og Advokatfirma BAHR.

Signering av avtalen og oppstart av forsikringsprosjektet markeres med en mottagelse torsdag 22 august kl. 15-17 i Kjerka i Domus Media, Karl Johans gt. 47.

Dekan Dag Michalsen, Instituttleder Ola Mestad, professor i forsikringsrett Trine-Lise Wilhelmsen og representanter for bidragsyterne vil være til stede for kommentarer til pressen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Professor i forskringsrett Trine-Lise Wilhelmsen
Professor i forskringsrett Trine-Lise Wilhelmsen
Last ned bilde

Lenker

Om UiO - Det juridiske fakultet

UiO - Det juridiske fakultet
UiO - Det juridiske fakultet
Karl Johans gate 47
0162 Oslo

22 85 95 00http://www.jus.uio.no

Det juridiske fakultetet i Oslo er den største utdanningsinstitusjonen i landet for juristar, og ein sentral aktør innan juridisk forsking.

Følg saker fra UiO - Det juridiske fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det juridiske fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra UiO - Det juridiske fakultet

Koronastengt universitet: Første uke med digital undervisning - hva har vi lært?29.3.2020 19:31:30 CESTPresseinvitasjon

12. mars ble bygningene til Universitetet i Oslo "koronastengt", og lærere ved Det juridiske fakultet kastet seg rundt i en digital dugnad for å gi studentene undervisning. Mandag 30. mars offentliggjøres en rapport om hvordan den første uken med digital undervisning. Dette er antagelig den første offentlige evalueringen av et heldigitalt undervisningstilbud i UH-sektoren etter koronautbruddet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom