Samferdselsdepartementet

Presseinvitasjon: Samferdselsministeren til Møre og Romsdal 7. januar

Del

Priv. til red.: Samferdselsminister Jon Georg Dale skal til Ålesund og Molde tysdag 7. januar. Han skal på omvising på Fiskerstrand verft og møte Maritimt Forum Nordvest, før han køyrer til Molde og deltek på Nyttårskonferansen 2020.

Samferdselsminister Jon Georg Dale. Foto: Torbjørn Tandberg.
Samferdselsminister Jon Georg Dale. Foto: Torbjørn Tandberg.
  • 09.00-10.00: Opplegg på Fiskarstrand verft, omvising, kort båttur og samtale med Maritimt Forum Nordvest og blant anna Hurtigbåtforbundet, Kystrederiene og Havila Kystruten.

  • 11:30-12:05: Ferge til Molde, møte ombord med representantar for Facebooksida "Protest mot økte fergetakster".

  • 14:15: Innlegg på Nyttårskonferansen 2020 på Scandic Seilet: "Moglegheiter for Møre og Romsdal".

Pressekontakt for turen er kommunikasjonssjef Susanne Moen Stephansen, tlf. 480 32 792.

Nøkkelord

Bilder

Samferdselsminister Jon Georg Dale. Foto: Torbjørn Tandberg.
Samferdselsminister Jon Georg Dale. Foto: Torbjørn Tandberg.
Last ned bilde

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Statlig ordning for tilrettelagt transport: 284 millioner kroner fordelt for 20206.4.2020 11:20:37 CESTPressemelding

- Det er positivt at tog, busser, ferjer andre transportmidler blir stadig bedre tilrettelagt for brukere med nedsatt bevegelsesevne. Likevel er det ikke slik at alle rullestolbrukere, blinde eller svaksynte kan benytte det ordinære kollektivtilbudet. Vi må sikre slike brukere et offentlig transporttilbud, slik at de har mulighet til å delta i samfunnet. Alle skal med, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Koronaloven: Sjåfører får utsatt frist for fornyelse av kjøreseddel – og det blir mulig å bruke skiltgjenkjenning for å sikre betaling på ferjer4.4.2020 12:48:51 CESTPressemelding

– Vi må sikre at vi har nok tilgjengelige sjåfører, og sørge for at persontransporten ikke stopper opp. Mange sjåfører har en kjøreseddel som utløper den nærmeste tiden. For dem utsetter vi nå fristen for fornyelse av denne. Samtidig gjør vi det mulig å benytte skiltgjenkjenning for å kunne kreve inn betaling for ferjereiser etterskuddsvis, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Regjeringen foreslår 550 millioner kroner ekstra til togselskapene for å sikre rutetilbud3.4.2020 11:58:31 CESTPressemelding

- Togtransport bidrar til at samfunnskritisk personell kan reise til og fra jobb under håndteringen av koronapandemien. Det er derfor viktig å opprettholde et grunnleggende tilbud, selv om mange færre nå reiser med tog. Regjeringen foreslår derfor å bevilge 550 millioner kroner ekstra som skal brukes til å kjøpe tjenester fra togselskapene, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom