Samferdselsdepartementet

Presseinvitasjon: Samferdselsministeren til Ålesund tirsdag – møter to fylker og regionalt næringsliv for innspill om ny Nasjonal transportplan 2022–2033

Del

Priv. til red.: Samferdselsminister Knut Arild Hareide besøker tirsdag 18. august Ålesund for møter med Møre og Romsdal, Trøndelag og Trondheim. – Alle fylkene og de fire største byene har spilt inn hvilke løsninger de ønsker i ny Nasjonal transportplan. Nå drar jeg ut og møter dem for å diskutere prioriteringene deres. Jeg besøker også næringslivet i regionene for å høre hvilke transportutfordringer de mener er viktigst, sier samferdselsministeren.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide. Foto: SD/TLM
Samferdselsminister Knut Arild Hareide. Foto: SD/TLM

Hareide har tidligere besøkt Kristiansand og Stavanger, og møtene om ny Nasjonal transportplan (NTP) fortsetter senere i august i Fredrikstad og Kirkenes.

Program – Ålesund 18. august

Møte med næringslivet: Flere bedrifter samles til diskusjon hos Driw, (Østre Gangstøvika 8) kl. 09.30–12.00. Åpent for påmeldt presse.

Møte med Møre og Romsdal fylkeskommune, Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune: Quality Hotel Waterfront (Nedre Strandgate 25–27) kl. 12.30–15.45. Åpent for påmeldt presse i etterkant av møtet.

Program for møter i Fredrikstad (20. august) og Kirkenes (31. august) blir lagt fram senere.

Presseinformasjon og kontaktpersoner for presse

Merk: Av smittevernhensyn er det et begrenset antall journalister som kan delta på de åpne delene av programmet. Kun journalister som registrerer seg og får bekreftet deltagelse kan forvente adgang.

Meld deg på via: sdinfo@sd.dep.no Husk å oppgi hvilket arrangement du ønsker å bli med på.

Kontaktpersoner: Kommunikasjonsrådgivere i Samferdselsdepartementet Frøydis Tornøe (97 09 78 55) og Kjell Brataas (45 29 97 12)

Mer om arbeidet med ny NTP

Bilder fra tidligere NTP-møter i august (Flickr)

Nøkkelord

Bilder

Samferdselsminister Knut Arild Hareide. Foto: SD/TLM
Samferdselsminister Knut Arild Hareide. Foto: SD/TLM
Last ned bilde

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Kostnadsøkninger på Østfoldbanen: Uavhengige eksperter støtter tiltak fra Bane NOR og Jernbanedirektoratet om bedre planlegging24.9.2020 10:30:26 CESTPressemelding

- Jernbanen er inne i en periode med historisk satsing og utvikling. Det er en hovedoppgave å sørge for at vi får mest mulig jernbane for fellesskapets penger. For strekninger på Østfoldbanen har det vært store kostnadsøkninger underveis i planleggingsfasen. Vi ønsker å ta lærdom av dette, slik at vi kan unngå å komme i samme situasjon i fremtidige prosjekter. Jernbanedirektoratet og Bane NOR er i gang med tiltak som uavhengige eksperter støtter opp om, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Koronapandemien: Mer til kollektivtransport, Sandefjord Lufthavn og fortsatt kjøp av togtransport21.9.2020 11:50:33 CESTPressemelding

- Smitteverntiltak og nedgang i billettinntekter har rammet mange transportvirksomheter i Norge hardt. Samtidig er vi avhengige av et godt persontransporttilbud for å holde hjulene i gang. De fylkeskommunale kollektivselskapene og Sandefjord Lufthavn står overfor store økonomiske utfordringer, og regjeringen foreslår derfor å dekke forventede tap som følge av koronapandemien, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom