Samferdselsdepartementet

Presseinvitasjon: Samferdselsministeren og distrikts- og digitaliseringsministeren besøker Møre og Romsdal

Del

Priv. til red.: Samferdselsminister Knut Arild Hareide og distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland besøker Møre og Romsdal tysdag 4. februar i samband med ferje-saka. Pressa er velkommen til å dekke reisa.

Program tysdag 4. februar:              

1000: Ferjeavgang frå Hollingsholmen til Aukra. Aukra kommune tilbyr skyss med buss frå kaia. Media er velkomne til å bli med.

1030: Besøk hos fiskeribedrifta Vikenco AS. Stad: Rindarøyvegen 383 6480 Aukra. Pressa er velkommen til å delta.

1115: Besøk hos privatpersonar som saka vedkjem. Statsrådane tek seg tid til pressa etter møtet.

1230: Ferjeavgang frå Aukra til Hollingsholmen.

1310: Lunsj Molde Rådhus, med ordførar Torgeir Dahl. Pressa kan få kommentarar etter møtet.

1430: Møte i Fylkeshuset i Molde med blant anna fylkesordførar Tove Lise Torve. Møte er lukka, men pressa er velkommen til å delta på slutten av møtet for ei oppsummering.

1530: Tid til intervju med pressa.

Pressekontaktar:

For samferdselsministeren: Susanne Moen Stephansen, kommunikasjonssjef, tlf. 480 32 792.

For distrikts- og digitaliseringsministeren: Ingvild Sahl, seniorrådgivar i kommunikasjonseininga, Tlf. 958 70 541.

Nøkkelord

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Lytter til lokale politikere om Ryfast14.2.2020 12:39:43 CETPressemelding

Når hele Ryfast i Rogaland etter planen åpnes for trafikk 30. mars, vil en svært viktig veistrekning for befolkningen i Rogaland endelig være klar etter at Stortinget vedtok utbyggingen i juni 2012. Veien finansieres delvis med bompenger, og ved oppstart vil takstene være lavere enn vanlig i slike veiprosjekter. Dette er i tråd med ønskene fra lokale myndigheter. Takstene skal bli vurdert på nytt i mars 2021, ett år etter at innkrevingen er igangsatt.

Viken trakk E18-garanti: – Skaper usikkerhet13.2.2020 18:00:09 CETPressemelding

Viken fylkeskommune trakk i dag lånegarantien for E18 Lysaker-Ramstadsletta: – Det er uheldig at Viken nå trekker lånegarantien for E18 Lysaker-Ramstadsletta, som Akershus fylkeskommune vedtok i oktober 2018. En slik handling skaper usikkerhet. Ikke bare om E18, men om flere viktige samferdselsprosjekter som ligger inne i Oslopakke 3 og i den fremforhandlede byvekstavtalen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

- Møre og Romsdal fylkeskommune bør prioritere stopp i bompengeinnkrevjinga i Vågstrandstunnelen16.1.2020 15:37:20 CETPressemelding

- Regjeringa har løyva 175 millionar kroner for å stoppe innkrevjinga av bompengar i Vågstrandstunnelen i Møre og Romsdal. Ein av føresetnadane er at Møre og Romsdal fylkeskommune gir si tilslutning til at innkrevjinga kan stoppe. Saka ligg på deira bord og eg oppmodar dei til å prioritere dette, slik at vi kan avvikle bomstasjonen så raskt som mogleg. Difor har eg sendt eit brev om dette til fylkesordføraren i Møre og Romsdal, seier samferdselsminister Jon Georg Dale.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom