Samferdselsdepartementet

Presseinvitasjon: Samferdselsministeren mottar rapport om framtidige inntekter i bomringene

Del

Priv. til red.: Utvalget som har sett på det framtidige inntektsgrunnlaget i bomringene leverer rapport til samferdselsminister Hareide mandag 14. september kl. 15.00.

Utvalget har utarbeidet anslag på hvordan inntektene i bomringene kan bli påvirket av blant annet endringene i bilpark og bilbruk fram mot 2030.

Pressen er velkommen til å møte samferdselsministeren samt utvalgets leder Annegrete Bruvoll i resepsjonen i R5, Akersgata 59, Oslo fra kl. 15.00. Anbefalt oppmøte senest kl. 14.50.

Utvalget har særlig sett på utviklingen i bompengeinntektene fram mot 2030 i de største byområdene, samt sett på hvordan en endret bompengepolitikk kan endre inntektsbildet i bomringene.

Mer om bakgrunnen for utvalgets arbeid

Nøkkelord

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Signerte belønningsavtale på 300 millioner for Nedre Glomma18.9.2020 13:41:56 CESTPressemelding

Statssekretær Ingelin Noresjø besøkte i dag Fredrikstad- og Sarpsborgområdet for å få bedre innsikt i sentrale veiprosjekter og planer, samt transportutfordringer i Nedre Glomma. I forbindelse med besøket signerte statssekretæren en belønningsavtale på 300 millioner med Viken fylkeskommune, Sarpsborg og Fredrikstad kommuner. Pengene skal gå til å styrke kollektivtransport, sykkel og gange i Nedre Glomma.

Ekspertutvalg anbefaler å utrede veiprising samt å avvikle elbilfordeler i bomringene: Uten endringer vil framtidens bompengeinntekter falle betydelig14.9.2020 15:00:00 CESTPressemelding

Med stadig flere elbiler på norske veier kan bompengeinntektene i bomringene bli redusert med 23 prosent fram mot 2030. – Vi har fortsatt mange oppgaver som må løses og vi må sikre en miljøvennlig byutvikling. Da trenger vi et bærekraftig bompengesystem og vi bør se på alternative løsninger som veiprising, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom