Samferdselsdepartementet

Presseinvitasjon: Samferdselsminister Knut Arild Hareide til Trondheim 16. oktober

Del

Priv. til red.: Samferdselsministeren besøker Trondheim fredag 16. oktober. Han skal mellom anna signere tilleggsavtalen til byvekstavtalen for Trondheimsområdet, markere oppstart av bygging av Nydalsbrua og offisielt opne ny E6 Soknedal Vindåsliene–Korporalsbru. Presse kan delta på delar av programmet, men må av smittevernomsyn melde seg på.

Program – Trondheim 16. oktober 2020

Signering av tilleggsavtale

10.00 – 10.30: Clarion Hotel (Brattøra), foajeen, Brattørkaia 1.

Statsråd Knut Arild Hareide, statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet Heidi Karin Nakken, samt lokale partar, mellom anna ordførar Rita Ottervik og fylkesordførar Tore A. Sandvik.

For påkravd påmelding og meir informasjon, kontakt Henning Lervåg, Trondheim kommune, 91 67 24 67, henning.lervag@trondheim.kommune.no

Markering av oppstart av Nydalsbrua

11.00 – 11.30: Markering av anleggsstart av Nydalsbrua ved Tempevegen 45.  

For påkravd påmelding og meir informasjon, kontakt Ole Kristian Åset, Statens vegvesen, 99 25 11 39, ole.aset@vegvesen.no

Offisiell opning av ny E6 Soknedal Vindåsliene–Korporalsbru

13.00 – 13.35: Offisiell opning av ny strekning ved anleggskontoret til Statens vegvesen i Soknedal, like ved rundkøyringa.   

For påkravd påmelding og meir informasjon, kontakt Lars Erik Sira, Statens vegvesen, 95 86 07 58, lars.sira@vegvesen.no

Pressekontaktar frå Samferdselsdepartementet på turen: Tore Becker 40 49 79 16, Tor Livius Midtbø, 90 60 69 19

Nøkkelord

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Nå kan elektriske rullestoler få kjøre i 15 km/t30.10.2020 11:45:00 CETPressemelding

– Mange rullestolbrukere har ønsket seg en høyere fartsgrense for elektriske rullestoler. Det legger regjeringen nå til rette for, og øker maksimalfarten fra 10 til 15 km/t. Samtidig må vi sørge for at dette ikke går ut over trafikksikkerheten for andre trafikanter. Derfor innfører vi en særskilt aktsomhetsplikt for de som kjører rullestol på gangvei, fortau og i gangfelt, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Presseinvitasjon: E18 Vestkorridoren - markering av anleggsstart 3. november28.10.2020 13:00:00 CETPressemelding

Priv. til red.: Tirsdag gir samferdselsminister Hareide og finansminister Sanner startsignal for anleggsarbeidet på E18 Lysaker–Ramstadsletta. – Innbyggerne i Asker og Bærum har ventet lenge på ny E18 vest for Oslo. Nå setter vi endelig gravemaskinene i arbeid. Vi legger trafikken under jorda, får nødvendig byutvikling, bedre kollektivtrafikk og får flere til å velge sykkelen, sier samferdselsministeren.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom