Samferdselsdepartementet

Presseinvitasjon: Samferdselsminister Hareide og statssekretær Tyvand til Sandefjord, Tønsberg og Hvasser

Del

Samferdselsminister Knut Arild Hareide og statssekretær Anders Tyvand skal fredag 20. august på reise i Vestfold og Telemark. Pressen er velkommen til å være med.

Programmet er som følger:

10.00-10.30: Hjertesoneprosjekt på Gokstad skole i Sandefjord. Orientering ved Trygg Trafikk og FAU-leder. Skolebarn vil også være tilstede. Oppmøtested: Gokstad skole, Uranienborgveien 39, Sandefjord.

11.00-11.30: Orientering ved Tønsberg kommune om kommunens pilotprosjekt for bruk av elsparkesykler. Bovi Mobilitet vil også være tilstede. Oppmøtested: Tønsberg Torv.

13.00-13.30: Deltagelse på Kystverkets markering av lostjenestens 300-årsjubileum. Samferdselsministeren vil også åpne Kystverkets nye loshus på Hvasser. Oppmøtested: Losveien 6, Hvasser.

 

Pressekontakter:
Konsulent Sofie Tømmerås Lyshagen, tlf. 909 65 477 / 402 00 559
Politisk rådgiver Stig-Øyvind Blystad, tlf. 918 47 226 

Vel møtt!

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Høring: Nytt språkkrav for større skip i sjøtrafikksentralenes tjenesteområder27.9.2021 12:00:00 CEST | Pressemelding

– Norge er et land med en lang kyst, og en like lang historie som sjøfartsnasjon. Trygghet for de mange som ferdes til sjøs er noe av det viktigste vi jobber med, og å forstå hverandre og kommunisere godt kan være avgjørende for sikkerheten i krevende farvann. Derfor foreslår vi nå et krav om bruk av engelsk for større fartøy i kommunikasjonen mellom fartøyene og med sjøtrafikksentralen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Viderefører støtte til tog og kollektiv ut 2021: - Sikrer forutsigbarhet og et godt tilbud til de reisende21.9.2021 14:16:35 CEST | Pressemelding

– Pandemien ser heldigvis ut til å være på retur. Forhåpentlig kan vi bruke tog, buss og annen kollektivtransport i større grad fremover. Det bør vi gjøre, fordi kollektivtransport er en del av klimaløsningen. Vi må samtidig ta høyde for endrede reisevaner som følge av pandemien. For å gi kollektivselskapene forutsigbarhet og opprettholde et godt tilbud til de reisende, viderefører derfor regjeringen den økonomiske støtten til kollektivselskapene ut året, sier samferdselsminister Knut Aril Hareide.

Samarbeid med Sverige om utredning av jernbane Oslo - Stockholm11.9.2021 11:20:20 CEST | Pressemelding

– Vi får stadig påminnelser om hvor viktig det er å ta klimavennlige valg. Stadig flere vil gjerne også reise miljøvennlig til utlandet. Det har lenge vært ønske om å få til en bedre togforbindelse mellom Oslo og Stockholm. Vi ber nå Jernbanedirektoratet gå sammen med det svenske Trafikverket for å lage et felles forslag til mandat for en utredning av jernbanestrekningen, sier Knut Arild Hareide.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom