TV 2

Presseinvitasjon: Presentasjon av TV 2-serien «Petter og overleverne»

Del

TV 2 inviterer pressen til å dekke presentasjonen av Petter Nyquists nye dokumentarserie «Petter og overleverne» på Vika Kino mandag 29.08 kl. 13.00.

F.v. Lars, Cathrine, Petter, Kine og Angelica. Foto: Vidar Nordli-Mathisen/TV 2
F.v. Lars, Cathrine, Petter, Kine og Angelica. Foto: Vidar Nordli-Mathisen/TV 2

Etter tidligere å ha tatt seerne med bak murene i Halden fengsel, ønsker dokumentarskaper Petter Nyquist nå å vende blikket mot de som har blitt utsatt for alvorlige kriminelle handlinger.

I dokumentarserien «Petter og overleverne» møter Petter Nyquist fire mennesker som har opplevd vold og overgrep. Hva har det gjort med livene deres? Er det mulig å reise seg igjen etter slike vonde opplevelser? 

Petter vil presentere prosjektet og vise klipp fra serien. Arrangementet avsluttes med premierevisning av første episode i sin helhet, før det blir mulighet for å gjøre intervjuer med Petter og de medvirkende (ca. kl. 15.00). 

Dato: 29. august

Tid: kl 13-15

Sted: Vika Kino, Ruseløkkveien 14, Oslo

«Petter og overleverne» består av seks episoder som starter på TV 2 og TV 2 Play torsdag 1. september.

Gi beskjed til presseansvarlig Siril Vatne Meling på sme@tv2.no om du ønsker å dekke presentasjonen. 

Mer om serien «Petter og overleverne»:

Vold og overgrep er et alvorlig samfunns- og folkehelseproblem, som dessverre rammer mange nordmenn. Hver fjerde kvinne og nesten annenhver mann oppgir at de har vært utsatt for vold etter 18 års alder. Undersøkelser viser at i en skoleklasse på 20 elever har så mange som fem av elevene opplevd vold i hjemmet, og minst én elev har opplevd seksuelle overgrep fra en voksen person. Hvordan tar vi som samfunn vare på dem som har blitt utsatt for vold og overgrep? 

Petter har selv hatt en trygg barndom, men får i voksen alder vite at vold i nære relasjoner foregikk i familiens nærmeste omgangskrets. Det ble holdt skjult for ham, og aldri snakket om. Hvorfor er det slik at mange som tilfeldigvis blir utsatt for vold og overgrep velger å dysse det ned, og holde det skjult?

I dokumentarserien «Petter og overleverne» møter Petter fire personer som alle har traumatiske minner fra fortiden:

Angelica ble utsatt for grove overgrep som barn. Hun har jobbet hardt med å bearbeide det i årevis, men fortsatt står noe igjen. En helt vanlig tur til tannlegen vekker så sterke fysiske og psykiske reaksjoner at hun bestemmer seg for å søke hjelp.

Lars ble seksuelt misbrukt som barn. Seksuelle overgrep mot menn er et svært tabubelagt tema, og først etter 40 år klarte Lars å snakke åpent om det. Nå har han funnet andre i samme situasjon i foreningen Utsatt Mann. 

Kine ble utsatt for grov vold av sin samboer gjennom halvannet år. Nå bruker hun all ledig tid til å hjelpe andre til å komme seg ut av voldelige forhold. 

Cathrine ble skutt to ganger på Utøya, men mistet søsteren sin. Nå vil hun hjelpe andre ungdommer ved å dele sine erfaringer. 

I dag er de alle sammen sterkt engasjert i å hjelpe andre mennesker med lignende opplevelser. Samtidig er de eksempler på at det er mulig å reise seg og at det finnes hjelp å få, uansett hvor mørkt ting kan se ut!

Hvordan preger opplevelsene dem i dag? Hvordan har de bearbeidet det de har opplevd? Og hvorfor er det viktig for dem å bli sett på som overlevere, og ikke ofre?

Petter følger de fire tett i hverdagsliv, i behandling og i prosesser de går gjennom for å ta livene sine tilbake etter at tryggheten ble røvet fra dem.

Nøkkelord

Kontakter

Siril Vatne MelingPR- og medierådgiver

Pressekontakt for Skal vi danse, Kompani Lauritzen, Kompani Lauritzen: Tropp 1, Direktøren, Petter og overleverne, TV 2s høstlansering

Tel:+47 970 43 166siril.vatnemeling@tv2.no

Bilder

F.v. Lars, Cathrine, Petter, Kine og Angelica. Foto: Vidar Nordli-Mathisen/TV 2
F.v. Lars, Cathrine, Petter, Kine og Angelica. Foto: Vidar Nordli-Mathisen/TV 2
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.TV2.no

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom