Nærings- og fiskeridepartementet

Presseinvitasjon: Næringsministeren til Lofoten

Del

Næringsminister Iselin Nybø besøker Lofoten tirsdag 25. februar. Hun skal holde åpningstalen ved Lofotkonferansen i Svolvær, hvor hovedtema er et bærekraftig reiseliv. Hun skal også møte reiselivsaktører som kombinerer reiseliv med annen virksomhet; familiebedriften Aalan Gård og Lofotr Vikingmuseum. Pressen er velkommen til å delta på programmet.

Næringsminster Iselin Nybø. Foto: NFD/Øyvinn Myge
Næringsminster Iselin Nybø. Foto: NFD/Øyvinn Myge

I Lofoten har reiseliv blitt et flaggskip i lokalt næringsliv. Mange av reiselivsaktørene samles på Lofotkonferansen 2020, for å diskutere utviklingen av et bærekraftig reiseliv, både sosialt, økonomisk og miljømessig.

- Lofoten er et av Norges mest populære reisemål og opplever en betydelig vekst i besøket. Jeg gleder meg til å se og høre mer om hvilke muligheter og utfordringer reiseliv bidrar til lokalt, sier næringsminister Iselin Nybø.

Stadig flere turister gjør at også aktører innenfor næringer som kultur og landbruk, ser verdien av å satse på reiselivsmarkedet. Næringsministeren besøker to av disse virksomhetene, Aalan Gård og Lofotr Vikingmuseum. Sammen bidrar de til å gjøre hverandres og det samlede opplevelsestilbudet i Vestvågøy mer helhetlig og attraktivt. Dette er helårsåpne bedrifter, som bidrar til sesongforlengelse og stabilitet i det lokale reiselivsmarkedet.

- Vi vil legge til rette for et bredere og mer mangfoldig opplevelsestilbud til de reisende. Nye spennende helårsopplevelser gjør i tillegg Norge mer attraktivt i lavsesong. Virksomheter innenfor både landbruk og kultur, som kombinerer sin aktivitet med turisme, bidrar til nettopp dette, sier Nybø.

Program:

 • Kl. 10:15-10:45 Lofotkonferansen 2020, åpningstalen.
  Lofotkonferansen er et samlingsted for næringslivet og kommunene i Lofoten med søkelys på reiselivsnæringen. Årets konferanse fokuserer på bærekraft i reiselivet  - hvordan utvikle lokalmiljø, sikre lokal verdiskaping og ta vare på naturen gjennom mulighetene i reiselivet.

 • Kl. 12:15-13:30 Besøker Aalan Gård.
  Aalan Gård er en familiebedrift satser på gårdsturisme og osteproduksjon. De har rundt 15 000 besøkende årlig, både turister langveisfra og lokale grupper, som skoleklasser og barnehager. De leverer også ost og urter til Hurtigruten.

 • Kl. 14:00-15:00 Besøker Lofotr Vikingmuseum.
  I 2019 hadde Lofotr Vikingmuseum 104 000 besøkende. Det var ny rekord, og det gjør museet til det mest besøkte i Nord-Norge.


Fakta reiseliv i Lofoten:

 • Det var 557.143 kommersielle overnattinger i Lofoten i 2019, en økning på 8,3 prosent fra året før.
 • Både norske og utenlandske overnattinger økte, norske med fire prosent og utenlandske med 12 prosent, sammenlignet med 2018.

Pressekontakt: Lotte Nilsen Brudevoll, lnb@nfd.dep.no, mobil: 957 66 169

Nøkkelord

Bilder

Næringsminster Iselin Nybø. Foto: NFD/Øyvinn Myge
Næringsminster Iselin Nybø. Foto: NFD/Øyvinn Myge
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom