Nærings- og fiskeridepartementet

Presseinvitasjon: Næringsministeren til Bodø

Del

Næringsminister Iselin Nybø reiser til Bodø torsdag 20. februar. Her skal hun besøke gründere og småbedrifter, og aktører i reiselivsbransjen. Pressen er velkommen til å delta på programmet.

Næringsminister Iselin Nybø. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet.
Næringsminister Iselin Nybø. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet.

- Småbedriftene bruker hver dag tid, penger og krefter på å skape arbeidsplasser og verdier for Norge. Jeg ser frem til å møte Laviair AS, som jobber mot å avlaste søkemannskaper ved å utvikle ny teknologi som skal gjøre søk etter skredofre raskere og mindre risikabelt. Og jeg gleder meg til å møte Memoria AS som utvikler velferdsteknologi for demenspasienter, og dermed er med på å skape bedre livskvalitet og trygghet for de eldre, sier Nybø.

Hun møter også reiselivsbedriften Explore Salten, for å høre deres erfaringer med å drive en reiselivsvirksomhet i Bodø.

- Bodø har de senere årene jobbet mye for å tiltrekke seg flere turister også på vinteren. Da er det positivt å se en økning i antall overnattinger i byen i vintermånedene de siste årene. Jeg gleder meg til å oppleve hvordan Explore Salten jobber tett på både natur og dyreliv, og høre mer om hvilke muligheter og utfordringer de ser for seg fremover, sier næringsministeren.

Program

  • Kl 11:00-11:40 Besøke velferdsinnovatøren Memoria AS i Bodø Kunnskapspark. Bedriften utvikler velferdsteknologi rettet mot demenspasienter, og en app der brukerens livshistorie står i fokus. Med livshistorien lett tilgjengelig kan helsepersonell bli bedre kjent med sine brukere, og bygge en trygg relasjon. Det legges også til rette for lavterskel kommunikasjon mellom omsorgstjenesten og pårørende.
  • Kl 13:00-14:00 Besøke teknologibedriften Laviair AS med 6 ansatte som jobber med å utvikle produkter og metoder som gjør det mulig å søke etter skredofre ved hjelp av droner. Vi får også en drone-demonstrasjon i felten.
  • Kl 1430-1600- Explore Salten og RIB safari i Saltstraumen.

Fakta småbedriftene:

- Nesten alle bedrifter i Norge er såkalte "småbedrifter" (95 prosent), med mindre enn 50 ansatte. Over en million arbeidstakere i Norge jobber i bedrifter med færre enn 50 ansatte.

- Ambisjonen er at det skal bli enklere å starte, omstille, fornye og drive disse bedriftene. Regjeringen la derfor frem en egen strategi for småbedriftene høsten 2019. Les mer her: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/ny-strategi-for-en-enklere-hverdag-i-smabedriftene/id2666380/

Fakta reiseliv Bodø-regionen:

- Det var en økning i antall overnattinger i Bodø-regionen i 2019 fra året før. Antall utenlandske gjestedøgn økte med over 12 prosent sammenlignet med 2018. Fra utlandet kommer de fleste besøkende til Bodø-regionen fra Tyskland, Sverige, Frankrike og USA.

- Bodø er dessuten utnevnt til europeisk kulturhovedstad i 2024.

Pressekontakt: Christine Spersrud Haug, csh@nfd.dep.no, mobil: 975 26 759.

Nøkkelord

Bilder

Næringsminister Iselin Nybø. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet.
Næringsminister Iselin Nybø. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet.
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom