Nærings- og fiskeridepartementet

Presseinvitasjon: Næringsministeren inviterer til dialogmøte om næringslivssamarbeid med Ukraina

Del

Næringsminister Jan Christian Vestre inviterer norske næringslivsaktører til dialogmøte om fremtidig næringslivssamarbeid med Ukraina onsdag 8. juni. Møtet arrangeres sammen med Ukrainas ambassadør til Norge, Viacheslav Yatsiuk.

– Konsekvensene av krigen i Ukraina merkes i store deler av verden, men ingen betaler en så høy pris som ukrainerne selv. Behovene er enorme nå og vil være det i lang tid fremover. Norge og norsk næringsliv har erfaringer og kompetanse som kan utgjøre en forskjell i gjenoppbyggingen av Ukraina. Dette møtet er viktig for å starte en felles dialog om langsiktige muligheter for norsk-ukrainsk næringslivssamarbeid, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Formålet med dialogmøtet er å diskutere og dele erfaringer rundt prioriteringer i gjenoppbyggingen av Ukraina etter krigen og hvordan norske bedrifter og investeringer kan bidra i arbeidet.

Møtet er åpent for pressen og det er satt av tid til intervjuer med næringsminister Jan Christian Vestre, ambassadør Viacheslav Yatsiuk og næringslivet i etterkant.

Presse som ønsker å melde seg på kan sende en e-post til media@nfd.dep.no. Husk pressekort og legitimasjon.

Program for møtet onsdag 8. juni

12:00
Innledning ved næringsminister Jan Christian Vestre

12:10
Innledning ved Ukrainas ambassadør Viacheslav Yatsiuk

12:20
Orientering fra Norsk-ukrainsk handelskammer (NUCC) om status for næringslivssamarbeidet

12:30
Rundebord med næringslivsaktører med erfaringsdeling og diskusjon om muligheter og utfordringer

13.00
Pressetid

Nøkkelord

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsministeren har besøk av Europakommisjonens visepresident Maroš Šefčovič mandag 27. juni22.6.2022 18:41:27 CEST | Presseinvitasjon

Visepresident i Europakommisjonen, Maroš Šefčovič besøker Norge. Næringsminister Jan Christian Vestre er vertskap. Tema for besøket er videreutvikling av Norges strategiske industripartnerskap med EU, og de vil sammen komme med en felles erklæring om et forsterket samarbeid på batteri- og råvarefeltet. På programmet står besøk på batteri-resirkuleringsfabrikken Hydrovolt AS i Fredrikstad, bilaterale møter og rundebordkonferanse med råvare- og batteriaktører.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom