Nærings- og fiskeridepartementet

Presseinvitasjon: Legger fram handlingsplan for kvinnelige grundere

Del

Mandag 2. september legger næringsministeren og kultur og likestillingsministeren fram regjeringens handlingsplan for kvinnelige gründere.

Tilstede er et titalls kvinnelige gründere fra mange ulike bransjer samt investorer og representanter fra ulike gründermiljøer og fra virkemiddelapparatet.

Handlingsplanen viser at bare hver tredje gründer er kvinne. At færre kvinner starter som gründere betyr at samfunnet ikke lykkes godt nok med å ta hele befolkningen i bruk i innovasjon og verdiskaping.  Regjeringen ønsker å legge til rette for at det skal være attraktivt for kvinner å satse på gründerskap og å lykkes med egen bedrift.

-Når vi skal skape framtidas nye, grønne arbeidsplasser, må vi ta i bruk hele befolkningen. Gode ideer og initiativ oppstår ikke bare i hodene på menn, derfor må vi legge til rette for at enda flere kvinner blir grundere, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

-Heldigvis blir det flere kvinnelige gründere i Norge. Men det går fortsatt for sakte.Vi trenger mer mangfold og likestilling i norsk næringsliv, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande.

Den nye handlingsplanen kartlegger forskjellene mellom virksomheter ledet av kvinner og menn. Handlingsplanen inneholder ny gründerstatistikk fra SSB, en gjennomgang av kvinneandeler i virkemiddelapparatet og vurderinger av hvordan vi kan få flere kvinner til å etablere virksomhet. Handlingsplanen presenterer 13 tiltak som skal bidra til at vi får flere dyktige kvinnelige gründere i Norge. 

Pressekontakt for næringsministeren: Camilla Pettersen, cpe@nfd.dep.no

Pressetelefon for kultur- og likestillingsministeren: 902 56 081

Presse som vil delta, kan gi beskjed til media@nfd.dep.no

Sted: Oslo Startup Campus (tidligere Oslo Innovation House), Christian Krohgsgate 1

Tid: Mandag 2. september kl 12.45-13.45

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom