Virke

Presseinvitasjon: Lansering av veikart for et mer bærekraftig reiseliv

Del

For å løse utfordringene knyttet til klimakrisen, miljø, natur og sosiale forhold må også reiselivsnæringen ta sin del av ansvaret. Et utvalg bestående av representanter fra reisebyråene og reisearrangørene har med denne bakgrunn utarbeidet et veikart, med særlig søkelys på utenlandsreisene, som vil bli lansert hos Virke Reiseliv 20. november.

Utvalget har, i tillegg til representanter fra Virke Reiseliv, bestått av Aller Travel, Apollo, Berg-Hansen, Egencia, Hvitserk Eventyrreiser, Kilroy, TUI og Ving.

Veikartet inneholder :

  • Tiltak rettet mot bransjen
  • Innspill til politikerne
  • Råd til forbrukerne

Under lanseringen vil veikartet bli presentert, det vil bli debattert bærekraftig reiseliv og den siste delen av programmet settes av til bærekraftsmingel, der Virke og virksomhetene som har deltatt i utvalgsarbeidet er tilgjengelige for spørsmål én til én.

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein åpner lanseringen kl. 13.00

 

Program:

12.30 Mat og drikke

13.00 Åpning ved Dag-Inge Ulstein, Utviklingsminister

13.10 Presentasjon av veikartet ved Astrid Bergmål, leder Virke Reiseliv

13.40 Enig? Debatt:

Debattdeltagerne får presentert påstander de skal være enige eller uenige i – og så argumentere med hvorfor de mener som de gjør. Under hvert tema forbereder vi tre påstander.

13.40 - 13.55 Tema 1: Et mer bærekraftig reiseliv – Om å gripe mulighetene Deltagere: Flavia Forster (Regional General Manager i Kilroy) og Camilla Skjelsbæk Gramstad (Bærerkraftsansvarlig i Virke)

13.55 - 14.10 Tema 2: Utfordringer og muligheter knyttet til klima, natur og miljø for reiselivsnæringen
Deltagere: Per Arne Villadsen, (Adm. dir. i Berg-Hansen), Anja Bakke Riise (Leder i Fremtiden i våre hender), Karoline Andaur (Konst. generalsekretær i WWF), Halvor Gløersen (KLM)

14.10 - 14.25 Tema 3: Bærekraft er mer enn klima: Å ta ansvar for folkene på destinasjonen
Deltagere: Jens Petter Hagen (Generalsekretær i Nordisk union for hotell, restaurant og reiseliv), Ann-Kristin Vervik (Generalsekretær i ECPAT Norge), Tonje Løkaas Fossum (Marked- og kommunikasjonssjef i Apollo), Siri Røhr-Staff (Informasjonssjef i Ving)

14.25 - 14.40 Tema 4: Reiselivets muligheter til å øke den lokale verdiskapingen
Deltagere: Gry Larsen (Generalsekretær i Care), Kim Gabrielli (Executive Director i UN Global Compact Network Norway), Anna Kiefer (Sustainability Manager i TUI Nordics), Gunnar Grosvold (Escape Travel)

14.40 Oppsummering av dagen ved:
- Styreleder i utlandsstyret til Virke Reiseliv: Petter Brodahl (Berg-Hansen)
- Adm. dir. i Virke, Ivar Horneland Kristensen

15.10 – 15.30 Bærekraftsmingel
Virke og virksomhetene som har deltatt i utvalgsarbeidet er tilgjengelige for spørsmål én til én.

Nøkkelord

Om Virke

Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på dem som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom