OsloMet

Presseinvitasjon: Lansering av strategi for å styrke datadrevet entreprenørskap i Oslo og Viken

Del

Velkommen til lansering av sluttrapport og strategi etter to års deltakelse fra Oslo og Viken i MIT REAP – Regional Entreprenurship Acceleration Program.

Det anerkjente programmet fra Massachusetts Institute of Technology tar opp noen få regioner årlig og ser på hvordan regioner kan utnytte sine fortrinn til å styrke entreprenørskap og innovasjon.

Tidligere deltakere har blant annet vært London, Moskva, Bejing, Finland, Madrid, Melbourne og Sørvest-Norge.

Den deltakende gruppen fra Oslo og Viken som består av representanter fra myndigheter, akademia, investorer, gründere og etablert næringsliv, skal nå legge frem sin analyse og anbefalinger om hvordan Oslo og Viken kan styrke sin posisjon innen datadrevet entreprenørskap på et webinar, 16.juni 2020 kl 09.00. 

Datadrevet entreprenørskap skaper en mer bærekraftig økonomi 

En bærekraftig økonomi basert på tilgang til og anvendelse av data vil bidra til å omstille samfunnet i en grønnere, smartere og mer effektiv retning og er anslått til å vokse til en årlig verdiskaping i Norge på 300 milliarder kroner i 2030.

Oslo og Viken har særlige fortrinn for å være en driver i denne verdiskapingen, og rapporten peker ut en strategisk retning for å få utnyttet dette potensialet i årene som kommer. 

Det vil være mulig for kommentarer fra programdeltakerne og kjernegruppens medlemmer. 

Praktisk informasjon 

Tid: 16.juni, 2020, kl. 09.00 – 11.00 

Sted: Kan overværes i Pilestredet 52 etter avtale, eller åpent tilgjengelig på nett ved å registrere seg her: https://www.eventbrite.com/e/hvordan-styrke-datadrevet-entreprenrskap-i-oslo-viken-tickets-104934467818 
Her finner du også et detaljert program.

Rapporten blir tilgjengelig på nett når lanseringen starter: https://blogg.hioa.no/mitreap/ 

Pressekontakt:  

André Almås Christiansen 

Tlf. 94132653 

E-post: andre.christiansen@oslomet.no 

Nøkkelord

Om OsloMet

OsloMet
OsloMet
Postboks 4, St. Olavs plass
0130 Oslo

67 23 50 00http://www.oslomet.no

OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har cirka 18.000 studenter og 2.100 ansatte, og har studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.

OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.

OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.

Følg saker fra OsloMet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OsloMet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom