Samferdselsdepartementet

Presseinvitasjon: E18 Vestkorridoren - markering av anleggsstart 3. november

Del

Priv. til red.: Tirsdag gir samferdselsminister Hareide og finansminister Sanner startsignal for anleggsarbeidet på E18 Lysaker–Ramstadsletta. – Innbyggerne i Asker og Bærum har ventet lenge på ny E18 vest for Oslo. Nå setter vi endelig gravemaskinene i arbeid. Vi legger trafikken under jorda, får nødvendig byutvikling, bedre kollektivtrafikk og får flere til å velge sykkelen, sier samferdselsministeren.

Kartskisse
Kartskisse

Milepælen markeres ved Ramstadsletta 2 (se kartutsnitt i vedlegg) tirsdag 3. november kl. 11.00. Arrangementet er åpent for påmeldt presse.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide deltar sammen med finansminister Jan Tore Sanner, fylkesordfører i Viken Roger Ryberg, ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog, ordfører Asker kommune, Lene Conradi, vegdirektør Ingrid Dahl Hovland og Steinar Myhre fra Skanska/Marthinsen & Duvholt.

Bedre miljø, bedre trafikkflyt og bedre kollektivtransport

– Veien frem mot ny E18 har vært lang og bratt. Jeg respekterer og forstår at mange har hatt et stort engasjement. Men på tross av at flere hardnakket har insistert på det motsatte, er dette et prosjekt med viktige grønne kvaliteter. Ny E18 betyr bedre miljø, bedre trafikkflyt og bedre kollektivtransport for svært mange, og gir næringslivet en fremtidsrettet transportåre vest for Oslo som hele landet vil nyte godt av. Støy og luftforurensning og busser som står og stamper inn mot Oslo har aldri vært god miljøpolitikk, sier samferdselsminister Hareide.

– I 2021 har vi satt av 415 millioner kroner til ny E18. Jeg har jobbet for ny E18 i 20 år, og ser frem til å være med på denne markeringen, sier finansminister Sanner.

Prosjektfakta

Lysaker–Ramstadsletta er første byggetrinn av E18 Vestkorridoren. Prosjektet omfatter rundt 4,4 kilometer hovedvei med kollektivfelt. Det bygges også ny sykkelvei. I tillegg blir det ny fylkesvei mellom Gjønnes og E18 og ny forbindelse fra Strand til Fornebu.

Påmelding er nødvendig

Av hensyn til smittevernregler må vi begrense deltakelsen.

Vi ber derfor om tilbakemelding fra pressen om hvem (medium, navn og telefonnummer) som deltar. Frist: Innen fredag 30. oktober kl. 12.00 på epost til dagrunn.husum@vegvesen.no.

Oppmøtet og markeringen finner sted ved Ramstadsletta 2 (se kartutsnitt for parkering i vedlegg).

Kontaktpersoner

  • Kontaktperson i Statens vegvesen: Prosjektleder Tom Hedalen, 909 59 433 / epost: tom.hedalen@vegvesen.no.
  • Pressekontakt for samferdselsminister Hareide: Kommunikasjonsrådgiver i Samferdselsdepartementet Tor Livius Midtbø, 906 06 919.
  • Pressekontakt for finansminister Sanner: Politisk rådgiver Serine Jonassen, 997 19 639 / epost: serine.jonassen@fin.dep.no.

Nøkkelord

Bilder

Kartskisse
Kartskisse
Last ned bilde

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Byvekstavtale for Osloområdet signert i dag – Staten bidrar med over 16,5 milliarder27.11.2020 15:23:58 CETPressemelding

– Byvekstavtalen vi signerte i dag vil bidra til bedre reisehverdager for svært mange i Osloområdet, med gode løsninger for kollektivtransport, sykkel og gange. Staten vil bidra med over 16,5 milliarder kroner inn i avtalen, blant annet over 8 milliarder kroner til Fornebubanen. Gjennom gjensidige forpliktelser får vi nå en ambisiøs transport- og miljøsatsing, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Nye Veier bygger ut E6 Kvænangsfjellet – utbyggingsavtale er signert26.11.2020 07:00:00 CETPressemelding

- E6 over Kvænangsfjellet i Nord-Troms er dårlig og stenges ofte om vinteren. Det fører til lange omkjøringer gjennom Finland. Nå kommer det endelig ny vei. Vi har signert veiutbyggingsavtale med Nye Veier AS, som betyr at målene for prosjektet og kostnadsrammene er bestemt. God infrastruktur er vesentlig for utviklingen av nordområdene, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom