Norsk elbilforening

Presseinvitasjon: 1,2 elbiler i 2025 - hvordan lader vi?

Del

Blir det ladekaos mot 2025? Enkel tilgang til lading er en forutsetning for elbilskiftet. Hvordan løser vi det?

Vi skal nå målet om kun salg av nye nullutslippsbiler i 2025. Da vil 1,2 millioner elbiler rulle på norske veier.

Hvordan sikrer vi at alle får enkel og effektiv tilgang på lading hjemme og på tur?

NBBL, Drivkraft Norge og Norsk elbilforening tar debatten med Klima- og miljøminister Ola Elvestuen, direktør for NVE Kjetil Lund og stortingspolitikere fra posisjon og opposisjon.

Når: 13. august
Tid: 15.00-16.00
Sted: Samferdselsteltet på Arendaluka

For å unngå ladesmell mener Norsk elbilforening at det trengs minst nye 8000 hurtigladere innen utgangen av 2025. Det må løses kommersielt, men hvordan får vi det til, og hvordan møter de tradisjonelle bensinstasjonene og framtidas energistasjoner denne overgangen?

Regjeringen har vedtatt en nasjonal støtteordning for installering av ladeinfrastruktur i borettslag og sameier som vil hjelpe mange. Men hvilke barrierer må løses for de som er avhengig av gateparkering?

øteleder: Inger Lise Nøstvik, Generalsekretær i Drivkraft Norge.

Program:

15:00-15:03    Åpning og velkommen v/ NBBL, Drivkraft Norge og Elbilforeningen

15.03-15.10: Det må være enkelt og effektivt å lade elbiler – både hjemme og på tur v/ Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening

15.10-15.17: Hvordan fikser vi hjemmelading i borettslag? v/ Kirstin Leiros, styreleder i NBBL og administrerende direktør i Ofoten Midt-Troms Boligbyggelag

15.17-15.22: Salg av lading må være lønnsomt v/Snorre Skeie, Circle K

15.22-15.27: Hvordan kan kommunen bli en medspiller? v/Bård Granerud, St1 Norge

15.27-15.32: Hvordan kan staten ved NVE legge til rette for lønnsomhet? Samtale mellom direktør i NVE, Kjetil Lund og Erik Lorentzen, leder dag og rådgivning i Norsk elbilforening.

15.35-16.00: Kan vi ikke bare fikse det, da? Samtale mellom politikere: Åsmund Aukrust (Ap), Ola Elvestuen (V), Stefan Heggelund (H), Moderator: Unni Berge, leder kommunikasjon og samfunnskontakt i Elbilforeningen

Velkommen til Samferdselsteltet!

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Norsk elbilforening

Norsk elbilforening
Norsk elbilforening
Møllergata 16
0179 Oslo

90 70 45 45 (kl. 9-15)https://elbil.no

Norsk elbilforening er en medlemsorganisasjon med formål å fremme elektrisk mobilitet med energieffektive kjøretøy drevet av elektrisitet fra fornybare energikilder. Norsk elbilforening har over 75.000 medlemmer som i hovedsak er privatpersoner, men vi har også noen organisasjons- og bedriftsmedlemmer.

Følg saker fra Norsk elbilforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk elbilforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk elbilforening

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom