Hold Norge Rent

Presenterer forskning og løsninger på marin forsøpling

Del

Erna Solberg åpner Norges største konferanse om marin forsøpling 5. februar. Hold Norge Rent-konferansen samler ledende forskere fra inn- og utland for å gå i dybden på hva vi vet om verdens plastproblem.

Statsministeren åpner hovedprogrammet som finner sted på Quality Hotel Expo på Fornebu 5. februar. Temaet for konferansen er forskning og innovasjon, og hele Norges yndlingsfysiker Andreas Wahl tar oss gjennom programmet.

Under åpningsseansen skal også ordfører i Bærum kommune, Lisbeth Hammer Krog, dele ut Gullklypa for 2019. Prisen kaster glans over landets fremste ryddehelter. De nominerte kan du lese om her.

Marin forsøpling er et stort og globalt problem, og hver dag lider dyrelivet som følge av plastsøppel på avveie. Men plastforsøpling har også konsekvenser for mennesker. Hvor alvorlige følgene er, er forskerne bare i startgropen av å finne ut av. 

Blant forskerne som presenterer sine funn under konferansen, er Marte Haave. Hun har blant annet undersøkt forekomsten av mikroplast i ulike miljøer – og konkluderer med at vi ikke kan bli kvitt den når den først er der. Den minste mikroplasten som ikke kan ses i mikroskop, har vist seg å overføres til vev som spises av mennesker. Er dette en ny og menneskeskapt trussel mot menneskeheten og planeten?


Kirsten E. Rakkestad fra Vitenskapskomitéen for mat og miljø skal utdype mer om hvilke følger mikroplasten har for trygg mat og miljø i Norge.

Dr. Kayleigh Wyles fra University of Surrey skal på sin side presentere oppløftende forskningsfunn for alle strandryddere, og snakke om hvordan frivillighet påvirker menneskers helse (hint: det er bra for deg!).

På innovasjonsfronten skal blant annet nederlandske The Great Bubble Barrier vise frem sin hendige løsning for å stanse tilsiget av plast fra elver.

Se det fullstendige programmet her.

Konferansen gjennomføres med støtte fra vår hovedsponsor Ragn-Sells, i tillegg til Miljødirektoratet, Oslo kommune og Bærum kommune.

Pressehenvendelser om deltakelse på konferansen, ønske om mer informasjon, intervjuer, bilder med mer, sendes til kine.martinussen@holdnorgerent.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningens overordnede mål er å engasjere frivillige til opprydding av søppel og farlig avfall i norsk natur og å forebygge forsøpling av miljøet. Sammen rydder vi Norge!

Følg saker fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom