Premiere-bonanza under samisk uke

Del
I forbindelse med samenes nasjonaldag og samisk uke inviterer Riddu Riđđu Festivála, Senter for nordlige folk, Giellasiida og Troms og Finnmark fylkeskommune til et bredt festprogram i Olmmáivággi. Programmets høydepunkter inkluderer visning av den prisbelønte forestillingen Vástádus eana – The answer is land, av samisk koreograf og regissør Elle Sofe Sara.
Vástádus eana- The answer is land. Foto: Knut Aaserud
Vástádus eana- The answer is land. Foto: Knut Aaserud

Allerede fredag 3. februar starter den ukelange markeringen av samenes nasjonaldag med visning av fiksjonsfilmen Ellos eatnu - La elva leve. Filmen er basert på virkelige hendelser fra Altaaksjonen og kampen for samiske rettigheter på slutten av 70-tallet. Ellos eatnu er regissert av Tromsøværing Ole Gievær, med Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen. Filmen har kinopremiere i resten av landet samme kveld. Aldersgrense 12 år. Bygdekinoen står for billettsalg.

Vinner av kritikerprisen får premiere i Nord-Troms
Markeringen avsluttes med den ettertraktede danseforestillingen Vástádus eana – The answer is land. Forestillingen er vinner av den prestisjetunge kritikerprisen og vises for første gang i Nord-Troms denne kvelden. Sentral tematikk i Vástádus eana er fellesskap og slektskap mellom mennesker, med naturen og jorden vi alle deler. Koreografien er inspirert av demonstrasjoner samiske åndelige praksiser og formasjonsdans. Den flerstemte joiken er det bærende elementet i forestillingen, spesialskrevet for forestillingen av komponist og professor i joik, Frode Fjellheim.

Svein O. Leiros, daglig leder ved Senter for nordlige folk og Sajje Solbakk, festivalsjef i Riddu Riđđu Festivála er stolte av programmet:

- Samisk uke og markeringen av samenes nasjonaldag er et stort høydepunkt for oss. Vi er stolte av å kunne tilby et festprogram som vi håper treffer både store og små. I år er det ekstra stas å invitere til kinopremiere på Ellos eatnu – La elva leve, og ikke minst at Elle Sofe Saras prisbelønte danseforestilling Vástádus eana – The answer is land får sin Nord-Troms premiere i Olmmáivággi på selveste 6. februar. Det blir helt fantastisk og vi gleder oss til å åpne dørene!

Forestillingen er gratis men krever billett som må hentes ut på forhånd. Begrenset antall billetter.

Kontakter

Sajje SolbakkFestivalsjefRiddu Riđđu festivála

Tel:46950573

Bilder

Vástádus eana- The answer is land. Foto: Knut Aaserud
Vástádus eana- The answer is land. Foto: Knut Aaserud
Last ned bilde

Om Riddu Riđđu Festivála

Riddu Riđđu Festivála
Senter for nordlige folk
9144 Samuelsberg

+ 47 971 39 493https://riddu.no/

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom