Posten Norge

Posten kan ikke utlevere andres nøkler

Del

Posten Norge kan ikke utlevere nøklene til tusenvis av postkasseanlegg i boligblokker over hele landet uten først å ha et tilstrekkelig rettslig grunnlag for det. Posten stiller seg undrende til beskyldningen om at selskapet er ansvarlig for konkurrentens oppsigelser av ansatte.

FOTO: Birger Morken / Posten
FOTO: Birger Morken / Posten

Gjennom mange tiår har Posten forvaltet sonenøkler til private, låste postkasseanlegg for gårdeiere over hele Norge, for å kunne sikre trygg og effektiv distribusjon av post. Disse sonenøklene er postmottakernes eiendom, og kan ikke uten et tilstrekkelig rettslig grunnlag utleveres til andre. 

- Jeg stiller meg sterkt undrende til hvordan sonenøkler plutselig skal være årsaken til oppsigelser hos Norpost. De har konkurrert med Posten om levering av post i 30 år, blant annet brev og blad som veier over 50 gram, sier konserndirektør for kommunikasjon, Elisabeth H. Gjølme i Posten Norge.

Siden spørsmålet kom opp, har Posten Norge gitt innspill til Samferdselsdepartementet med tanke på en eventuell endring av regelverket. Selskapet har bidratt konstruktivt i arbeidet med etablering av en eventuell felles nøkkelordning, sist i et aktørmøte 17. august i regi av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), der også Norpost deltok.

- Vi har stilt opp på alle måter for å bidra til avklaring på dette spørsmålet. Saken ligger nå hos myndighetene, og jeg oppfatter det som urimelig å hevde at vi hindrer konkurranse i postmarkedet. Posten Norge er betrodd et stort ansvar på vegne av postmottakerne, og vi er avhengig av at alle juridiske, økonomiske og praktiske aspekter er avklart, sier Gjølme.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

FOTO: Birger Morken / Posten
FOTO: Birger Morken / Posten
Last ned bilde

Om Posten Norge

Posten Norge
Posten Norge
Biskop Gunnerusgate 14
0185 Oslo

22 03 00 00http://www.postennorge.no

Posten Norge AS er et nordisk post- og logistikkonsern som utvikler og leverer helhetlige løsninger innenfor post, kommunikasjon og logistikk, med Norden som hjemmemarked. Konsernet møter markedet med to merkevarer, Posten og Bring: Posten kjennetegner tilbudet til privatkunden, postkontornettet og den daglige postdistribusjonen til hele det norske folk. Bring retter seg mot bedriftskunder innen post og logistikk i Norden, og består av spesialister med spisskompetanse innenfor hvert sitt område.

Følg pressemeldinger fra Posten Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Posten Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Posten Norge