Forskningsrådet

Positivt at Norge skal delta i Horisont Europa

Del

NTB skriver 6. oktober at næringsminister Iselin Nybø (V) og forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) avslører at regjeringen har bestemt seg for å gå inn for norsk deltakelse i Horisont Europa. Forskningsrådet mener dette er en riktig og viktig beslutning og er svært positive til avgjørelsen.

Foto: unsplash.com
Foto: unsplash.com

- Det er supert at vi nå har besluttet å delta i Horisont Europa, sier administrerende direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen. Deltagelsen er svært viktig for å heve kvaliteten i norsk forskning og for å sammen med resten av Europa (og verden) bidra til å løse de store samfunnsutfordringene med grønn omstilling som overskrift. Norsk næringsliv vil gjennom Horisont Europa kunne utnytte de muligheter for samarbeid og finansering som skal til for å skape de nye løsningene og eksportmuligheter, sier Røttingen.

Forskningsrådet har ansvar for nasjonal statistikk for Norges deltakelse i Horisont Europa, og den norske returandelen er 2,26 prosent. Dette er godt over regjeringens opprinnelige ambisjon om en returandel på 2,0 prosent.

- Vi mener at vi må heve ambisjonene ytterligere for Horisont Europa og at Norge bør ha som mål å delta i enda flere samarbeidsprosjekter og hente hjem like mye som vi bidrar med, sier Røttingen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: unsplash.com
Foto: unsplash.com
Last ned bilde

Om Forskningsrådet

Forskningsrådet
Forskningsrådet
Drammensveien 288
0283 OSLO

22 03 70 00https://www.forskningsradet.no

Forskningsrådet er den nasjonale organisasjonen for finansiering av forskning og eksperimentell utvikling (FoU) og FoU-støttet innovasjon. Forskningsrådet skal være en markert forsknings- og innovasjonspolitisk aktør nasjonalt og internasjonalt, en strategisk investor, en synlig og inkluderende samfunnsaktør og en kunnskapsbasert rådgiver. Gjennom disse rollene skal vi legge til rette for utviklingen av sterke forsknings- og innovasjonsmiljøer som hevder seg i den internasjonale konkurransen, skaper innsikt, bidrar til verdiskaping og til å løse de samfunnsutfordringene Norge og verdenssamfunnet står overfor. Forskningsrådet skal gi næring til nye ideer, gjøre grensesprengende forskning og radikal innovasjon mulig og jobbe for et samfunn der forskning brukes og deles. 

Følg saker fra Forskningsrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forskningsrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forskningsrådet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom