Fiskebåt

Positiv Covid-19-prøve for ansatt på fiskefartøyet «Sunderøy»

Del

Prestfjord AS har nylig fått overlevert nye «Sunderøy» fra verft i Spania. Fartøyet ankom Ålesund fredag 30. oktober for klargjøring til fiske. Før ankomst ble plan for håndtering av eventuelle smittetilfeller avklart med kommunelegen i Ålesund. Ved ankomst ble det gjennomført smittetesting for Covid-19 av hele mannskapet på 11 personer, og i tråd med regelverket ble fortsatte de sin karantene om bord. Svar på prøveresultatene forelå tirsdag 3. november. Det ble da klart at én av de ansatte har testet positivt. Øvrige prøver var negative.

Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt.
Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt.

Kommunelegen ble umiddelbart varslet og det er iverksatt ytterligere tiltak for å forebygge smittespredning. Aktuelle underleverandører er varslet om situasjonen og pågående arbeid er midlertidig stanset. 

Personen som har avlagt positiv prøve har utviklet lette sykdomssymptomer. Vedkommende følges opp av helsepersonell og er isolert i bopel stilt til rådighet av kommunen.

Øvrig mannskap er foreløpig om bord, men forventes flyttet til hotell inn kort tid. Dette i samråd med kommunelegen.Alle mannskap vil bli tett oppfulgt under karanteneperioden i samråd med helsepersonell. 

- Det viktigste for rederiet nå er å ta vare på våre ansatte og hindre smittespredning. Jeg er stolt over mannskapet vårt som har håndtert situasjonen svært profesjonelt, sier daglig leder Knut Roald Holmøy. - Rederiet har løpende dialog med kommunelegen i Ålesund og vi vil berømme kommunen for deres gode oppfølgning så langt.

- Situasjonen krever vår fulle oppmerksomhet og vi har derfor bedt Fiskebåt om å være kontaktpersoner for eventuelle henvendelser i saken, avslutter Holmøy.

Kontakter

Bilder

Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt.
Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt.
Last ned bilde

Om Fiskebåt

Fiskebåt
Fiskebåt
Røysegata 15
6003 Ålesund

70 10 14 60http://www.fiskebat.no

Fiskebåt - havfiskeflåtens organisasjon, jobber for en miljøvennlig og lønnsom fiskeflåte, som leverer sunn mat fra bærekraftige bestander i verdens reneste havområder. 

Følg pressemeldinger fra Fiskebåt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fiskebåt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fiskebåt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom