Portal skal hjelpe studentene å håndtere koronahverdagen
Portalen værgodmotdegselv.no inneholder en rekke forsknigngsbaserte råd og tips til hvordan studentene kan mestre hverdagen bedre. Innholdet et basert på kunnskap fra universitetets egne familjøer, og portalen ble i utgangspunktet initiert av studentene selv.
– Dette er et veldig godt initiativ som kom fra studentene. Jeg håper nettsiden vil gi studentene flere digitale treffmuligheter og gode tips til hvordan å få en bedre koronahverdag gjennom blant annet musikk, fysisk aktivitet og god mat, sier viserektor for utdanning ved Universitetet i Bergen, Oddrun Samdal.
Søvn- og musikktips
Spennet i tipsene speiler bredden i fagmiljøene ved UiB. Musikkterapeutene gir råd om hva slags musikk man bør lytte til for å komme i bedre humør. Våre søvnforskere kan forklare hva som faktisk menes med søvnbehov, døgnrytme og vaner, og om hvordan denne kunnskapen kan brukes til å sove godt og roe ned.
Videre kan våre fagmiljøer på vitenskapelig grunnlag vise hvilke studieteknikker som er best egnet for såkalt dyp læring, og de har kunnskap om hvilke typer fysisk aktivitet som gir best helseeffekt nå som treningssentrene er stengt.
– Det er viktig for oss at tipsene som vi gir støttes av vitenskapen, og jeg er glad for at noen av våre dyktige fagfolk har kastet seg rundt og blitt med på dette, sier viserektor Samdal.
Studentenparlamentet ved Universitetet i Bergen har bidratt i utvikling av portalen, og studentleder Sandra Amalie Lid Krumsvik, håper at studenter og andre vil ta i bruk nettsiden.
– Jeg er stolt av resultatet vi nå står med, og håper «Vær god mot deg selv» vil hjelpe studentene til å ta vare på seg selv og holde motet oppe i en vanskelig tid, sier hun.
Skryt fra Asheim
En rekke fagfolk og politikere har den siste tiden ytret bekymring for studentenes psykiske helse i koronatiden. Institusjonene rapporterer om studenter som er ensomme, og mange er bekymret for at studenter skal slutte på studiene. Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim roser initiativet fra Universitetet i Bergen.
– Det er fint at Universitetet i Bergen svarer på den utfordringen som studentene står i. Det er et godt og kreativt initiativ å samle konkrete kunnskapsbaserte tips fra egne fagmiljøer, til hvordan studentene kan mestre hverdagen. Selv om dette i hovedsak er rettet mot studentene, tror jeg vi er mange som kan ha nytte av tipsene i denne portalen i månedene vi nå går inn i. Både når det gjelder hva slags musikk vi bør lytte til for å komme i godt humør, og hvilke typer fysisk aktivitet som gir best helseeffekt nå som treningssentrene er stengt, sier forsknings- og høyere utdanningsminister, Henrik Asheim.
Målet er at studentene gjennom #værgodmotdegselv blir motiverte til en bedre hverdag og til å fortsette studiene, samt at de får en følelse av å være en del av et fellesskap, selv om det ikke er på campus.
– Portalen er laget for studenter, men tipsene er universelle. Det er mange der ute som har det tøft og savner en normal herdag, og vi har tro på at tipsene våre vil kunne motivere, inspirere og bevisstgjøre – også utenfor studentmiljøet i Bergen, sier viserektor Samdal.
Kontakter
Sandra Amalie Lid KrumsvikLeder, Studentparlamentet ved UiB
Tel:412 43 564sandra@spuib.noOddrun SamdalViserektor for utdanning, UiB
Tel:970 70 904Oddrun.Samdal@uib.noBilder
Lenker
Om Universitetet i Bergen (UiB)
Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)
Hva betyr jalla, og hvordan bøyer vi hermegås?13.1.2025 15:17:18 CET | Pressemelding
Bokmålsordboka og Nynorskordboka har vært gjennom en omfattende revisjon. 100 000 ord og uttrykk er gjennomgått fra A til Å. Vi gønner på, har hvit måned og søker opp nettroll i oppdaterte ordbøker tilpasset dagens språkbruk.
Oppsiktsvekkende oppdagelser i kampen mot Huntingtons sykdom10.1.2025 13:54:09 CET | Pressemelding
UiB-forsker Markus Miettinen er blant de første forskerne som har klart å fremstille en detaljert beskrivelse av proteinopphopninger assosiert med Huntingtons sykdom. Funnene kan bane vei for nye behandlinger og er nylig presentert i Nature Communications.
Små mikrobekolonier kommuniserer for å koordinere atferden sin9.1.2025 15:18:56 CET | Pressemelding
En ny studie publisert i Science Advances viser bevis på elektrisk signalering og koordinert atferd hos choanoflagellater, som er dyrenes nærmeste slektninger. Dette sofistikerte eksemplet på cellekommunikasjon gir viktig innsikt i den tidlige utviklingen av dyrs flercellethet og nervesystemer.
UiB jubilerer - 200 år med kunnskap, forskning og formidling17.12.2024 13:10:20 CET | Pressemelding
I 2025 markerer UiB Universitetsmuseets 200 års-jubileum med en rekke arrangementer og aktiviteter for store og små på museet.
UiB-eksperter: Hva gjør sosiale medier med oss?4.12.2024 11:13:04 CET | Pressemelding
Skal vi forby sosiale medier for barn? Hvordan påvirker sosiale medier oss? UiB har mange eksperter som kan kommentere på bruk, regulering og effekter av sosiale medier.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom