Frivillig.no

Populært nyttårsforsett med mening: dobbelt så mange melder seg frivillig i januar enn resten av året!

Del

De første ukene i januar er det minst dobbelt så mange som melder seg som frivillig til en organisasjon enn ellers i året. Dette viser statistikk fra rekrutteringssiden Frivillig.no over de siste 5 årene er helt tydelig. Og selv de siste årene der rekrutteringen har vært betydelig redusert på grunn av pandemien, så er januar fortsatt en høytid for å kjenne på lysten til å bli med i frivilligheten.

Mange melder seg frivillig i en organisasjon som nyttårsforsett nå i januar. Eksempelbilde fra Røde Kors Hjelpekorps. Foto: Hedvig Kolboholden
Mange melder seg frivillig i en organisasjon som nyttårsforsett nå i januar. Eksempelbilde fra Røde Kors Hjelpekorps. Foto: Hedvig Kolboholden

Nyttår er tradisjonelt en tid for ny start og høye ambisjoner. Mange melder seg opp på treningssenter, slutter å røyke eller bestemmer seg for å skifte jobb. Men tall fra de frivillige organisasjonenes egen rekrutteringsside, Frivillig.no, viser at det hvert år er mange som har et litt annet nyttårsforsett; de melder seg frivillig i en organisasjon.

De to første dagene i januar har antallet besøk og meldinger gjennom Frivillig.no vært 5 ganger høyere, sammenlignet med en vanlig dag.

Besøksvenner, håndballtrener, flyktningguide, kattehusvakt, natteravn, speiderleder eller leksehjelp. Mangfoldet i frivilligheten er så stort at det treffer mange.

– Det er fint å se at så mange er engasjert og gjerne vil være med og bidra i frivilligheten når de ser mulighetene, sier prosjektleder for Frivillig.no Vanja Konradsen.

Tall fra Frivillighetsbarometeret som gjøres av Rambøll for Frivillighet Norge hvert år viser at 63% av befolkningen allerede er engasjert i frivilligheten på et eller annet vis. Det er altså ganske vanlig å være frivillig, kanskje vanligere enn folk tror. Og i Frivillighetens år 2022 er det nok enda fler som vil finne veien inn i organisasjonene.

Frivillig.no har siden 2015 vært et nasjonalt gratis rekrutteringsverktøy for alle frivillige organisasjoner i Norge. Det er nå over 2000 organisasjoner, lag og foreninger som bruker siden som en inngangsport for nye frivillige.

Mer om Frivillig.no her: http://om.frivillig.no/

Spør oss gjerne mer om frivillighet, trender og ferske tall fra årets engasjementsbølge første uka i januar.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mange melder seg frivillig i en organisasjon som nyttårsforsett nå i januar. Eksempelbilde fra Røde Kors Hjelpekorps. Foto: Hedvig Kolboholden
Mange melder seg frivillig i en organisasjon som nyttårsforsett nå i januar. Eksempelbilde fra Røde Kors Hjelpekorps. Foto: Hedvig Kolboholden
Last ned bilde

Lenker

Om Frivillig.no

Frivillig.no
Frivillig.no
Øvre Slottsgate 2b
0157 Oslo

21567666https://frivillig.no

Mange venter bare på å bli spurt
Frivillig.no er en digital oppslagstavle for frivillige oppdrag. Kort fortalt gjør vi det enklere for organisasjoner å rekruttere nye frivillige, og enklere for folk å finne noe å engasjere seg i. Over 2000 organisasjoner er registrert og får inn tilsammen i snitt 45 nye meldinger om dagen fra folk som vil bli frivillige.

Alle kjenner ikke alle
Å være frivillig betyr å bidra, å lære og å være en del av et fellesskap. Slike fellesskap er samfunnets vaksine mot ensomhet. Frivillighet Norge bruker Frivillig.no som et verktøy for å øke deltakelsen i frivilligheten, gjennom det inkluderingen i samfunnet og bekjempe ensomhet.

Frivillig.no er gratis og kan brukes av organisasjoner, lag og foreninger registrert i frivillighetsregisteret, frivilligsentraler, menigheter og kulturfestivaler.

Frivillig.no drives av de frivillige organisasjonene selv gjennom Frivillighet Norge, og er støttet av Helse- og omsorgsdepartementet, Kulturdepartementet, Oslo Kommune, Gjensidigestiftelsen og Sparebankstiftelsen DNB.

Følg pressemeldinger fra Frivillig.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frivillig.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frivillig.no

Finalister til den nasjonale prisen Årets Nykommer i Frivilligheten10.11.2021 16:06:35 CET | Pressemelding

For sjette år på rad deler rekrutteringsportalen Frivillig.no og Frivillighet Norge ut den nasjonale prisen Årets nykommer i Frivilligheten. Prisen deles ut i forbindelse med FNs internasjonale dag for frivillighet, for å sette pris på det engasjementet og den frivillige innsatsen som nye frivillige har lagt ned, og for å vise at det ikke er så vanskelig å begynne å gjøre noe for andre.

Innvandrere deltar mindre i det frivillige organisasjonslivet, men mer om de blir spurt.4.2.2020 10:31:10 CET | Pressemelding

17% av innvandrere deltar i frivilligheten, sier Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor i sin rapport om «Sivilsamfunnsdeltaking blant innvandrere i Noreg». Her finner de at andelen innvandrere som har vært frivillig, er markant lavere enn andelen norskfødte som er frivillige. Men på nettsiden Frivillig.no, hvor 2500 organisasjoner, lag og foreninger har lagt ut oppdrag for frivillige, er det dobbelt så stor andel hos nordmenn med innvandrerbakgrunn som melder seg. Så hvorfor er ikke andelen som er med i organisasjonene høyere?

Finalister til Årets Nykommer i Frivilligheten - nasjonal frivillighetspris13.11.2019 06:00:00 CET | Pressemelding

For fjerde år på rad deler rekrutteringsportalen Frivillig.no og Frivillighet Norge ut den nasjonale prisen Årets nykommer i Frivilligheten. Dette for å sette pris på engasjement og frivillig innsats fra de nye frivillige som har vist at det ikke er så vanskelig å gjøre noe for andre. Prisen til Årets nykommer i frivilligheten deles ut av Frivillig.no og Frivillighet Norge, på Frivillighetens dag på Sentralen i Oslo 5. Desember

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom