Eviny

Pon Rental og Eviny med ladesamarbeid for anleggsmaskiner

Del

Nå blir det enklere å lykkes med elektriske anleggsmaskiner. Det kan gi konkurransefortrinn i anbudskonkurranser.

Z-Rent er Pon Rental sin utleiesatsning for å tilby utslippsfrie anleggsmaskiner. - Flere selskap kommer til oss med en rekke praktiske spørsmål om lading, batterier og hva som trengs av tilgjengelig energi på en byggeplass for å lykkes med elektriske anleggsmaskiner. Vi forstod raskt at vi trengte en solid samarbeidspartner på feltet. Den fant vi hos Eviny som har markert seg som markedsledende på batterier, lading og mobil energi til bygg- og anleggsbransjen, sier Morten Tarlebø som er operational manager i Pon Rental.

Han tror samarbeidet er en god match for selskapets kunder. - Eviny har ekspertise innenfor elektrifisering og kan derfor bidra med sin kompetanse for å sikre at Z-Rents flåte av elektriske anleggsmaskiner fungerer optimalt.

Over 100 års erfaring

Bygg- og anleggsbransjen har de siste årene tatt store steg inn i den grønne omstillingen. Eviny har over 100 års erfaring med ren, fornybar energi og elektrifisering. Fornybar- og teknologikonsernet er blant de største innen elektrifisering i Norge, har et av de største ladenettverkene i Norden og er ledende i Europa på landstrøm til skip. Selskapet sitter dermed på stor elektrifiseringskompetanse innen en rekke bransjer.

Viktig å planlegge

- Det kan være komplisert å få til en utslippsfri byggeplass. Derfor er det viktig å tenke helhetlig når man skal utføre prosjekter med elektriske maskiner. Med dieseldrevne maskiner kan du bestille en dieseltank rett før du trenger den. Med elektriske maskiner kreves planlegging. Heldigvis har vi lang erfaring med å tilrettelegge på en rekke byggeplasser, forklarer Espen Wold i Eviny Mobil Energi.

En av utfordringene med elektriske anleggsmaskiner er tilgangen til stabil og tilstrekkelig strøm i strømnettet.

Mobile batterier

- Dette kan være spesielt utfordrende i områder hvor det er sprengt kapasitet i strømnettet, eller steder hvor det ennå ikke er bygget ut tilstrekkelig med strøm. På slike steder tilbyr vi mobile batterier som gjør jobben enklere, sier Espen Wold. Eviny kan levere mobile batterier og noen av verdens raskeste hurtigladere fra 200kW og oppover som kan lade både anleggsmaskiner, biler og tyngre kjøretøy.

Konkurransefortrinn i anbudsrunder

- Vi kan energi og elektrifisering. Vi kan ta det fulle ansvaret for energi og infrastruktur, men i tillegg kan vi også hjelpe med analyse og rapporter. Dette tror vi blir et viktig konkurransefortrinn for alle i bygg- og anlegg fremover. Men gode analyser på energiforbruk og fornybar energi stiller man bedre når man kjemper om jobbene i anbudskonkurranser, sier Espen Wold.

Tilbyr flere merker

Pon Rental tilbyr igjennom sitt konsept Z-Rent elektriske gravemaskiner og hjullastere fra ulike merker som Caterpillar, Kubota, Giant og Wacker Neuson i sin utleieflåte.

- Dette er et bevis på at vi er i stand til å tilby et bredt spekter av elektriske anleggsmaskiner som passer til ulike behov og prosjekter Jeg er sikker på at de som velger løsninger fra Z-rental og Eviny lykkes enklere med å kutte sine utslipp, sier Morten Tarlebø i Pon Rental.

Nøkkelord

Kontakter

Espen WoldKomersiell lederEviny

Espen jobber med Evinys løsninger for mobil energi, batterier og lynlading for bl.a. bygg- og anleggsbransjen.

Tel:982 47 810espen.wold@eviny.no

Lenker

Om oss

Eviny er et av Norges største energi- og teknologikonsern. Kraftkonsernet har tatt aktiv rolle i det grønne skiftet. Selskapet produserer fornybar energi fra 39 vannkraftverk på Vestlandet. Over 400.000 nordmenn bruker Evinys lademuligheter for elbil. Eviny er i dag størst på lynlading for elbiler i Norge, og bygger også ladestasjoner i Sverige. Nylig kåret norske elbilister Eviny til best på bl.a. enkelhet, mest verdi for pengene og bærekraft.

Eviny er eid av 17 vestlandskommuner, Statkraft samt to lokale kraft- og elektrisitetslag. I 2021 påla myndighetene norske strømnettet må ha annen merkevare enn sitt konsern. Daværende BKK-konsernet ble til Eviny, mens BKK-navnet er videreført for nettselskapet som frakter strømmen hjem til 450.000 vestlendinger i 19 kommuner.

Eviny leverer fibertjenester, samt fjernvarmenett. Konsernet bygger landstrøm til skip, elektrifiserer havbruk og transportnæringen. Selskapet leverer løsninger for utslippsfrie byggeplasser, et av verdens første nettverk for hurtiglading av elbåter. Eviny sitt eget entreprenørselskap prosjekterer, bygger og drifter fibernett, lav- og høyspentanlegg.

Følg pressemeldinger fra Eviny

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Eviny på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Eviny

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom