Sony Music Norway

plxntkid slipper "parasite"

Del

Tirsdag 20. september slipper plxntkid, den selverklærte Norgesprinsen av emo-rap, «parasite». En låt hvor han ærlig uttrykker sine følelser rundt angst og depresjon, og frustrasjon og sinne over medisiner som ikke fungerer.

««parasite» er en sang som handler om bivirkningene av medisin, mer presist antidepressive. Bivirkningene kan oppleves som en parasitt. Medisin kan gjøre ting bedre, men ofte så gjør det det motsatt, og i tillegg legge til flere problemer som du ikke hadde før. Så noe kan bli bedre, men for at noe blir bedre, må noe bli verre» - plxntkid

«parasite» er inspirert av blant annet Pierce The Veil og Underoath, og med de drivende gitarene og den distinkte screamo-stilen forsterkes frustrasjonen i låta.

«Jeg har opplevd mye dritt med antidepressiver, jeg har prøvd så mange, og de fleste hjelper ikke, det eneste de gjorde var å introdusere flere plager» - plxntkid

Låten slippes i samarbeid med den Los Angeles baserte rock og rap-labelen Epitaph Records, som huser giganter som Bring Me The Horizon og Falling in Reverse. Veien fra plxntkids hjemby Verdal til verdensherredømme er tilsynelatende innenfor rekkevidde, blant annet backet av sitt visuelle univers som han har vist oss via Epitahs egnes Youtubekanal. Etter å ha brukt året på ny musikk og videre utvide sitt visuelle virke, er plxntkid sitt unike univers definitivt verd å dykke dypere inn i.

«parasite» er ute tirsdag 20. september sammen med en lyric video. 

_________________________

Plxntkid vokste opp i den lille byen Verdal utenfor Trondheim, og det var gjennom denne litt isolerte oppveksten at hans kreative driv ble født og han vendte mot musikken som et utløp for angst og depresjon. Plxntkids lyriske sårbarhet har resonert og fått oppmerksomhet fra en stadig voksende online fanbase. Hans debut-EP, 7650 VERDAL, kom i 2021, og med mer enn 9 millioner streams globalt bygger han momentum ved å blande trap beats med emo og poppunk-elementer og fengslende riff.

Kontakter

Bilder

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom