Play Magnus AS

Play Magnus Group søker notering på Merkur Market

Del

Teknologiselskapet Play Magnus Group søker notering på Merkur Market, en del av Oslo Børs. Selskapet planlegger å gjennomføre emisjon i forbindelse med noteringen. Blant ankerinvestorene i kapitalutvidelsen finner vi den amerikanske kapitalforvalteren Luxor Capital, DNB Kapitalforvaltning, TIN Fonder og TD Veen.

– Selskapet har utviklet seg enormt fra en frittstående app til å bli en bransjeleder med et økosystem av innovative sjakktjenester. Vår ambisjon er å skape verdens beste digitale samlingssted for å spille, lære og se sjakk. Dette er den største investeringen noensinne i sjakksporten, og som et ledd i å kunne vokse videre er det hensiktsmessig med en notering på Merkur Market, sier co-gründer og styreleder i Play Magnus Group, Anders Brandt.

Play Magnus Group tilbyr tjenester hvor alle kan spille, se og lære sjakk. Konsernets tjenester består av Play Magnus App Suite, chess24, Chessable og CoChess. I tillegg lanserte gruppen i 2020 en profesjonell online sjakk-turnering, Magnus Carlsen Chess Tour, som fikk betydelig interesse og seertall over hele verden.

Play Magnus Group har mer enn 3 millioner registrerte brukere på tvers av plattformene og omtrent 35.000 månedlige betalende kunder over hele verden. 

– Play Magnus har produkter og tjenester som engasjerer millioner av sjakkinteresserte over hele verden. Vi er i en ekstremt spennende fase av selskapets utvikling, og vi er stolte over at store institusjonelle investorer ønsker å være med på denne reisen, sier administrerende direktør i Play Magnus Group, Andreas Thome.

Play Magnus Group har en løpende 12 måneders omsetning på omlag 7 millioner dollar, og den organiske veksten i første halvår er på ca. 120 prosent.

– Markedet vokser, og for å nå våre ambisiøse mål må vi fortsette å investere. Vi vil fremover satse tungt på teknologiutvikling og selskapet utelukker heller ikke ytterligere oppkjøp. Vi vil bygge på suksessen fra Magnus Carlsen Chess Tour og videreutvikle dette til sitt fulle potensial, sier Thome.

I forkant av noteringen på Merkur Market på Oslo Børs er planen å gjennomføre en emisjon og nedsalg på totalt ca. 400 millioner kroner.

– Selskapet har en unik visjon om å gjøre sjakk tilgjengelig for nye målgrupper over hele verden. I tillegg vil vår modell hjelpe mange flere sjakkspillere og trenere til å kunne leve av sjakken. Selskapet har såvidt begynt på denne reisen og jeg ser frem til å være med på ferden videre, sier Magnus Carlsen. 

Emisjonen priser Play Magnus Group til 796 millioner norske kroner. Blant ankerinvestorene i kapitalutvidelsen finner vi den amerikanske kapitalforvalteren Luxor Capital, som er kjent for en rekke globale internettinvesteringer. Også DNB Kapitalforvaltning, TIN Fonder og TD Veen har kommittert seg i den forestående emisjonen.

Investinor, som var med i emisjonen i mars, vil delta i denne investeringsrunden også.

– Play Magnus har hatt en solid utvikling i tråd med de målene selskapet har satt seg. Sjakk er stort og populært globalt, og ennå ikke kommersialisert. Play Magnus er det selskapet som er best posisjonert til å digitalisere og kommersialisere sjakken. Selskapet har også en sterk ESG-profil, sier Patrick Sandahl, investeringsdirektør i Investinor og styremedlem i Play Magnus.

For å stimulere til likviditet og god handel for de børsnoterte aksjene, selger de opprinnelige grunnleggerne av Play Magnus AS, chess24 og Chessable en del av aksjene sine som en del av aksjeplasseringen i forkant av børsnoteringen. Flertallet av aksjene i nedsalget vil bli solgt av LT Holdings Ltd, den største nåværende aksjonæren i Play Magnus.

Planen er å gjennomføre bookbuilding som starter 24 september, med påfølgende børsnotering i uke 41 under forutsetning av at søknaden blir godkjent av Oslo Børs.

ABG Sundal Collier er selskapets rådgiver og SpareBank 1 Markets AS er selskapets co-rådgiver i forbindelse med noteringen på Mercur Markets, Simonsen Vogt Wiig er juridisk rådgiver mens Corporate Communications er rådgiver på IR- og kommunikasjon. 

Om Play Magnus
Play Magnus AS ble etablert av Magnus Carlsen, Espen Agdestein og Anders Brandt i 2013. Play Magnus Group tilbyr løsninger for sjakkspillere over hele verden gjennom sitt økosystem av produkter og tjenester. Selskapet tilbyr eLearning- og underholdningstjenester via sine markedsledende merkevarer: chess24, Chessable, CoChess, Play Magnus og The Champions Chess Tour. Play Magnus gruppens visjon er å vokse sjakk for å gjøre verden til et smartere sted.

 

Kontakter

Andreas Thome, CEO, Play Magnus AS
Tlf: +47 975 11 688
Epost: andreas@playmagnus.com

Om Play Magnus AS

Play Magnus AS
Play Magnus AS
Tordenskiolds gate 2
0160 Oslo

http://www.playmagnusgroup.com

The Play Magnus Group is a global leader in the chess industry focused on providing premier digital experiences for millions of chess players and students. The company offers e-learning and entertainment services via its market leading brands: chess24, Chessable, CoChess, the Play Magnus App Suite, and the Champions Chess Tour. The Group's mission is to grow chess to make the world a smarter place by encouraging more people to play, watch, study, and earn a living from chess.

Følg pressemeldinger fra Play Magnus AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Play Magnus AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Play Magnus AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom