Anima - Stopp dyremishandling

PlanteVekst: Nordmenn ønsker å spise mer klimavennlig - hvilke politikere vil jobbe for at det skal bli enklere?

Del

Det er en økende interesse blant den norske befolkningen å spise mer plantebasert og dermed mer klimavennlig. PlanteVekst har derfor undersøkt hvilke toppkandidater fra de største partiene som vil jobbe for å tilrettelegge dette. Undersøkelsen viser bl.a. bred politisk enighet om å øke produksjonen av plantebasert menneskemat i Norge.

Å spise plantebasert blir stadig mer populært.
Å spise plantebasert blir stadig mer populært.

En økende del av befolkningen i Norge har begynt å spise mer plantebasert. 23 prosent av den norske befolkningen sier at de begrenser eller kutter ut kjøttspising - og hele 50 prosent av befolkningen er positive til å spise mer plantekost. 

Dette er gode nyheter for klimaet, da FNs klimapanel nylig igjen fastslår klimakrisens alvor og behovet for global handling. For vi må spise langt mer plantebasert hvis vi skal klare å løse klimautfordringene. 

Men da er det viktig at politikerne legger til rette for denne positive trenden som vi ser blant nordmenn. Derfor har PlanteVekst undersøkt i hvilken grad toppkandidatene til Stortingsvalget vil arbeide for tiltak som organisasjonen mener vil ha størst positiv effekt og gjøre det lettere for nordmenn å velge mer plantebasert.

Bred støtte for mer planteproduksjon

Et gledelig funn i PlanteVekst sin undersøkelse er at det er stor politisk enighet blant toppkandidatene, på tvers av partiene, om å øke produksjonen av plantebasert menneskemat i Norge. Av politikere som sier at de vil jobbe for dette finner vi bl.a., Sylvi Listhaug (FRP), Bjørnar Moxnes (R), Abid Raja (V), Une Bastholm (MDG) og Anniken Huitfeldt (AP) mfl. 

- Det er så flott at det er så stor oppslutning rundt dette punktet. Vi trenger å produsere mer plantemat til mennesker her i Norge, og det er gode nyheter at det er så stor enighet rundt dette, sier Camilla Dahlberg, leder i PlanteVekst.

Om undersøkelsen

Toppkandidatene har bl.a. blitt spurt om om de vil jobbe for:

  • å fjerne moms på frukt og grønt.
  • legge til rette for en økning i salget av plantebaserte matvarer - ved å øke tilgjengeligheten og redusere prisen. 
  • at det alltid bør være et plantebasert alternativ på offentlige kjøkken.
  • innføre miljøavgift på kjøtt.
  • legge ned opplysningskontoret for egg, kjøtt og meieriprodukter til fordel for næringsuavhengig opplysning om bærekraftig og sunn mat.
  • legge til rette for en økning i salget av plantebaserte matvarer, ved å øke tilgjengelighet og redusere pris m.m.

Det er variasjon i hvilke grønne tiltak kandidatene er enig i og vil jobbe for i neste Stortingsperiode. Men PlanteVekst ser at på flere av punktene er det stor enighet, noe som kan tyde på at plantebasert mat og produksjon vil bli mer prioritert fremover.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Å spise plantebasert blir stadig mer populært.
Å spise plantebasert blir stadig mer populært.
Last ned bilde

Om Anima - Stopp dyremishandling

Anima - Stopp dyremishandling
Anima - Stopp dyremishandling
Postboks 1073 Sentrum
0104 Oslo

92 98 77 65https://stoppdyremishandling.no

Anima - Stopp dyremishandling er en internasjonal dyrevernorganisasjon som jobber for å stoppe dyremishandling på nasjonalt og internasjonalt nivå gjennom blant annet redningsaksjoner av dyr i nød, informasjonsvirksomhet, samarbeid med næringslivet, politisk arbeid og fredelige kampanjer.

Anima omfatter også PlanteVekst, som jobber for å fremme plantebasert mat og produkter. 

Følg pressemeldinger fra Anima - Stopp dyremishandling

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Anima - Stopp dyremishandling på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Anima - Stopp dyremishandling

Dyreindustrien er som en gal forsker uten etisk kompass10.9.2021 11:49:10 CEST | Debattinnlegg

Etter over 10 års arbeid med dyrevern er det mye som skal til for å sjokkere meg når det gjelder forholdene for dyrene i landbruket. Likevel var jeg målløs etter å ha lest om resultatene av en ny studie fra Københavns Universitet, som viser at 85 prosent av alle verpehøner i Danmark har et ødelagt brystben. Ja, du leste riktig. Mer enn fire av fem høner dør i løpet av sitt korte liv med smertefulle beinbrudd. Og det er all grunn til å tro at problemene også er omfattende i Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom