Entra ASA

Plan- og bygningsetaten fornyer med 10 nye år

Del

(Oslo 14. juli 2021) Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune fornyer sin leieavtale med Entra med ti nye år. Avtalen gjelder eiendommen Vahls gate 1-3 sentralt i Oslo sentrum øst og omfatter ca. 13.000 kvadratmeter med kontorlokaler.

— Det er svært gledelig at Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune viser fornyet tillit til Entra ved å forlenge med ti nye år. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet, og vi skal fortsatt strekke oss langt for å sørge for et godt kundeforhold videre, sier Sonja Horn – administrerende direktør i Entra ASA.

Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune har vært leietaker siden 2003, og etaten har nå valgt å fornye leieavtalen for hele bygget.

— Bygningen er godt tilpasset vår virksomhet slik at vi kan levere de beste tjenester for Oslos innbyggere. Eiendommen i Vahls gate har dessuten en strategisk plassering med et velutbygd kollektivtilbud i umiddelbar nærhet, noe som er viktig for både våre medarbeidere og besøkende, sier etatsdirektør Siri Gauthun Kielland i Plan- og bygningsetaten.

Den nye avtalen gjelder fra første kvartal 2023. I forbindelse med fornyelse av leiekontrakten vil teknisk anlegg i bygget bli skiftet ut, og det vil også bli gjennomført en innvendig oppgradering slik at bygget vil være godt rustet for å sikre Plan- og bygningsetaten et godt kontormiljø i mange nye år.

Eiendommen i Vahls gate 1-3 er tegnet av Hille Melbye og ble oppført i 2002. Bygget, som er et rent kontorbygg fordelt på 7. etasjer, er innredet med en blanding av cellekontorer og åpent landskap. I forbindelse med den nye avtalen blir bygget oppgradert til å møte dagens miljøkrav. Dette innebærer blant annet at eiendommen miljøsertifiseres med BREEAM In-Use med en ambisjon om nivå «Excellent», og det vil være fokus på om- og gjenbruk i ombygging, redesign og møblering. Bygningen skal få et lavere energiforbruk enn gjennomsnittet for tilsvarende bygg gjennom bruk av fjernvarme, ny belysning og ny ventilasjon. Sammen med leietaker vil Entra legge til rette for at sorteringsgraden på avfall blir på minst 80 prosent.  

Vahls gate 1-3 ligger sentralt i Oslo sentrum øst med et godt utbygd kollektivtilbud rett i nærheten. Det er kun noen få minutters gange til buss og trikk i Hausmanns gate og Tøyengata og tre minutters gange til T-bane og åtte minutter å gå til Oslo Sentralstasjon.

Nøkkelord

Kontakter

Stein-Arne Tjore, kommunikasjonssjef i Entra, telefon: +47 915 39 846, e-post: stj@entra.no

Bilder

Om Entra ASA

Entra ASA
Entra ASA
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

21 60 51 00https://entra.no/

Entra er et av Norges ledende selskaper innen forvaltning og utvikling av næringseiendommer. Entra eier og drifter omtrent 90 bygg, med et samlet areal på omlag 1,3 millioner kvadratmeter, i Oslo og omegn, Bergen, Stavanger og Trondheim. Entra har en solid kundeportefølje med en høy andel offentlige leietagere. Selskapets forretningsstrategi er å være ledende på kundeopplevd kvalitet, levere lønnsom vekst og å være miljøledende i bransjen.

Følg pressemeldinger fra Entra ASA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Entra ASA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Entra ASA

Entra og Linstow kjøper ut Bane NOR Eiendom fra OSU30.6.2021 15:20:22 CEST | Pressemelding

(Oslo, 30. juni 2021) Bjørvika er det største byutviklingsprosjektet i Norge i nyere tid og er allerede et av Norges mest attraktive bolig- og næringsområder. Bak satsingen står Oslo S Utvikling (OSU), hvor Entra og Linstow nå kjøper ut Bane NOR Eiendom sin eierandel for 950 millioner. Samtidig gjøres det klart for 800 nye boliger, handel, serveringssteder og kulturattraksjoner ved fjorden i Bjørvika, til glede for beboere og besøkende.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom