Pixotope kjøper tyske TrackMen

Del

Medieteknologi-selskapet Pixotope Technologies AS, som ble spunnet ut av teknologien til The Future Group, kjøper det tyske teknologi-selskapet TrackMen. Pixotope har de siste årene slått seg opp som en globalt ledende leverandør av virtuell produksjon, og oppkjøpet styrker selskapets internasjonale posisjon.

Fra ventre: Marcus Brodesen, CEO i Pixotope og Morten Angelil, styreleder i Eltek Holding.
Fra ventre: Marcus Brodesen, CEO i Pixotope og Morten Angelil, styreleder i Eltek Holding.

– Sanntids kamerasporing (Camera tracking) er en av de største barrierene for å ta i bruk virtuell produksjon. Ved å integrere TrackMens kraftige computer vision (kunstig syn) systemer i Pixotopes løsninger vil vi gjøre virtuell produksjon tilgjengelig for flere brukere og skape nøkkelferdige løsninger for virtuell produksjon. Det betyr at vi tar et teknologisk kvantesprang i vår bransje, sier Marcus Brodesen, CEO i Pixotope.

TrackMen Gmbh. er basert i Köln, Tyskland. Selskapet har gjennom 25 år utviklet en unik AI-teknologi til å gjenkjenne og kalkulere bevegelser i 3D, slik at personer som filmes kan samhandle med virtuell grafikk.

– Ved å integrere teknologien til de to selskapene blir det enklere å få det virtuelle kameraet til å stemme overens med det ekte kameraet under virtuelle produksjoner – noe som altså er kritisk viktig for å oppnå realistiske produksjoner.

– Vår lidenskap har alltid vært teknologi, og vi holder fokus på å utvikle de beste løsningene. Ved å bli en del av Pixotope-teamet kan vi fortsette å utvikle unike virtuelle produksjonsverktøy som gjør det mulig for mediefagfolk å utnytte denne unike teknologien, sier Thorsten Mika, Managing Partner i TrackMen Gmbh.

Som en del av oppkjøpet vil TrackMen-løsninger i løpet av de neste månedene bli omdøpt til «Pixotope Tracking». I tillegg vil hele TrackMen-teamet bli integrert i den globale Pixotope-organisasjonen med Thorsten Mika og Hendrik Fehlis som ledere av teamet i Köln.

Pixotope Technologies har avtaler med store internasjonale TV selskaper som ABC, NBC, Fox, SVT og NRK. Selskapet har vært involvert i en rekke profilerte produksjoner, som The Weather Channel sine «Explainers» Eurovision Song Contest, samt fire år på rad med Superbowl.

Pixotope Technologies AS ble spunnet ut av teknologien til The Future Group. Etter noen utfordrende år er Pixotope på vei opp. Etter at profilerte aksjonærer som Ferd og Geveran valgte å kaste kortene, satset Morten Angelil og Eltek Holding videre. Han eier nå omtrent 90 prosent av selskapet.

– Pixotope har også gjort en rekke grep som virkelig har bragt selskapet på offensiven. De er tidlig ute med å levere SaaS produkter til mediebransjen og har økt omsetningen kraftig de siste årene. Oppkjøpet av TrackMen er et svært offensivt grep, og vi venter en omsetning på over 10 millioner dollar og overskudd i 2022, sier Morten Angelil, styreleder i Eltek Holding.

For ytterligere informasjon kontakt:

Marcus Brodesen, CEO i Pixotope: 984 37 300

Bilder

Fra ventre: Marcus Brodesen, CEO i Pixotope og Morten Angelil, styreleder i Eltek Holding.
Fra ventre: Marcus Brodesen, CEO i Pixotope og Morten Angelil, styreleder i Eltek Holding.
Last ned bilde

Om Pixotope

Pixotope
Sommerrogata 13-15
0255 Oslo

http://www.pixotope.com/

Følg pressemeldinger fra Pixotope

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Pixotope på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.