Stiftelsen Norsk Mat

Pinnekjøtt av Telemarklam fikk heder og ære

Del
- Telemark er Norge på sitt mest typiske, og det er en glede å tildele pinnekjøtt fra Telemarklam beviset for at de nå er en del av Spesialitet, merkeordningen for lokalmat i særklasse, sa kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes, da han overleverte diplom til stolte produsenter.
Pinnekjøtt fra Telemarklam fikk tildelt Spesialitet, merkeordningen for lokalmat i særklasse. Fra venstre: Nina Sundqvist, adm. dir Stiftelsen Norsk Mat, Kim Hopland og Bjørg Taraldlien Hopland fra Telemarklam og kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Pinnekjøtt fra Telemarklam fikk tildelt Spesialitet, merkeordningen for lokalmat i særklasse. Fra venstre: Nina Sundqvist, adm. dir Stiftelsen Norsk Mat, Kim Hopland og Bjørg Taraldlien Hopland fra Telemarklam og kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.

Onsdag 27.10.2021 var flere av Norge beste lokalmat- og drikkeprodusenter samlet til faglig påfyll hos Kulinarisk Akademi i regi av Stiftelsen Norsk Mat. Det var under dette arrangementet at kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi Kristoffer Westvik Lofnes, sto for den offisielle tildelingen av Spesialitet til Telemarklam Pinnekjøtt. 

- Dette er et særs kjøttrikt pinnekjøtt. Det er pent skjært, har en frisk duft og en delikat farge sa kjøkkensjef Kristoffer Westvik Lofnes, da han delte ut plakett og diplom som bevis på at Temarklam nå kan ta i bruk Spesialitet.

- Pinnekjøtet frå Telemarklam er eit reint naturprodukt, sidan det kjem rett frå fjellet og ikkje blir sluttfôra på kraftfôr. Rein mat frå rein natur! Det er dei beste kvalitetslamma som blir bruka. Vi samarbeider med andre flinke bønder, som får betre betala for sine kvalitetslam. I ei pakke med pinnekjøt på 1,5 kg, brukar vi stykningsdelar frå lår, bog, ribber og sadel, slik at du som kunde får mykje meir kjøt i pakkene enn ved tradisjonelt pinnekjøt. Nøyaktig handverk og god speking, gjer at du som kunde kan glede deg til eit fantastisk festmåltid, sier Kim Hopland fra Telemarklam. 

- Vi er veldig stolte og glade! Når ein fagjury uttalar seg med så mykje fine ord, er det stas. Det å få Spesialitet gjer oss eit kvalitetsstempel. Vi håper det åpner endå fleire dører, i vårt vesle eventyr! Det er mange flinke sauebønder i Telemark, som kan vere ein del av dette laget, så potensialet er stort for vekst. I tillegg får vi eit flott nettverk med andre som har Spesialitet. Her er det mange flinke produsentar det blir trivleg å bli kjend med, sier Hopland.

Utvalgt av fagjury

Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren veien til god lokal mat og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av Stiftelsen Norsk Mat.

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering av kvalitet og smak. Produkter som blir tildelt dette merket skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori.

Les mer om fagjuryen og Spesialitet

Nøkkelord

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@norskmat.no

Bilder

Pinnekjøtt fra Telemarklam fikk tildelt Spesialitet, merkeordningen for lokalmat i særklasse. Fra venstre: Nina Sundqvist, adm. dir Stiftelsen Norsk Mat, Kim Hopland og Bjørg Taraldlien Hopland fra Telemarklam og kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Pinnekjøtt fra Telemarklam fikk tildelt Spesialitet, merkeordningen for lokalmat i særklasse. Fra venstre: Nina Sundqvist, adm. dir Stiftelsen Norsk Mat, Kim Hopland og Bjørg Taraldlien Hopland fra Telemarklam og kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi, Kristoffer Westvik Lofnes. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Last ned bilde
Pinnekjøtt av Telemarklam fikk Spesialitet. Foto Lisa Westgård
Pinnekjøtt av Telemarklam fikk Spesialitet. Foto Lisa Westgård
Last ned bilde
Pinnekjøttball av Telemarklam, lagd av Kulinarisk Akademi. Foto: Stiftelsen Norsk Mat
Pinnekjøttball av Telemarklam, lagd av Kulinarisk Akademi. Foto: Stiftelsen Norsk Mat
Last ned bilde

Lenker

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye