PSA Norge

Peugeot 508 Hybrid: Ladbar stasjonsvogn med lang elektrisk rekkevidde

Del

Peugeot 508, merkets flaggskip, vises nå med endelige data for utslipp og elektrisk rekkevidde. 508 har en rekkevidde på 54 kilometer som sedan og 52 kilometer som stasjonsvogn.

Som et ledd i Peugeots elektrifiseringsprogram kommer nå merkets toppmodell som ladbar hybrid. I tillegg til en elektriske rekkevidde på henholdsvis 54 og 52 km, har den også fått CO2-tall på henholdsvis på 29 og 30 gram. Selv om det er ett gram forskjell i CO2, er begge karosserivarianter oppgitt til et forbruk på 0,13 liter per mil. Alle tall er i henhold til WLTP.

-          Vi ser veldig frem til å tilby nok en ladbar bil, perfekt for norske forhold. 508 skiller seg fra andre biler i klassen ved å være både sportslig, lav, bred og kjøreglad. Siden de fleste ikke kjører mer enn rundt tre mil om dagen, vil 508 de fleste dager i året fungere som en nullutslippsbil. I tillegg er den en bekymringsfri langtursbil, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot Norge hos Bertel O. Steen.

Begge variantene av 508 kommer med en motorpakke på 225 hestekrefter. Bensinmotoren er en 1,6-liters turbomotor med 180 hestekrefter koblet til en 8-trinns automatkasse. En elektrisk motor med 110 hestekrefter hjelper til med både ytelser og utslippsfri kjøring.

Batteriet har en kapasitet på 11,8 kilowatt og lades på 1 time og 45 minutter via normalladeinntaket på 6,6 kW.

En ladbar Peugeot 508 er dermed rigget både for utslippsfri kjøring og lengere turer, noe norske bilkjøpere gjerne ønsker seg. 508 er også klar til å løse alle oppgaver familien måtte ha. Til tross for ekstra batteri, motor og elektronikk er det ikke behov for løsninger som går ut over det praktiske. Volumet i kupé og bagasjerom er identisk med den ikke-ladbare versjonen av 508. Sedanen rommer 487 liter og stasjonsvognen har et lasterom på hele 530 liter. Peugeot tilbyr også tilhengerfeste på denne bilen.

Nye 508 Hybrid kommer i tre utstyrsnivåer: Allure, GT-Line og GT. Sistnevnte kommer med en ny variant Alcantara som er unik for ladbar GT.

På bilutstillingen i Genève i vår, ble også Peugeot 508 vist som ladbar firehjulstrekker. Den er en del av programmet «Peugeot Sport Engineered». Effekten er ikke bekreftet, men det antydes at den vil få oppunder 400 hestekrefter. Denne vil være på plass i Norge høsten 2020.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om PSA Norge

PSA Norge
PSA Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00

Følg saker fra PSA Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra PSA Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra PSA Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom