TV 2

Petter Northug og Gunde Svan skal lede «Landskampen» på TV 2

Del

Svenskenes skilegende Gunde Svan og vår egen skikonge Petter Northug er nye programledere for høstens sesong av TV 2s konkurransereality «Landskampen», der norske og svenske vinterhelter utfordrer hverandre til kamp.

Petter Northug og Gunde Svan skal lede den nye sesongen av «Landskampen» på TV 2.
Petter Northug og Gunde Svan skal lede den nye sesongen av «Landskampen» på TV 2.

Til høsten barker norske og svenske vinterhelter sammen igjen på TV 2, og i spissen for de tøffe konkurransene står altså skilegendene Gunde Svan og Petter Northug. Sammen skal de presse utøverne gjennom lagkonkurranser, individuelle stafetter og dueller. For taperne venter straff med høy underholdningsverdi. 

Petter Northug var en del av det norske laget som vant over svenskene i første sesong av «Landskampen». Han ser frem til å lede programmet sammen med Gunde Svan.  

 - Det ligger i ryggmargen min å sende stikk til svenskene, så det blir spennende å se om jeg klarer å holde meg i skinnet når jeg skal samarbeide med Sveriges største skilegende om programlederjobben, smiler Northug. 

Får svenskene revansje?

Det er et revansjesugent blågult lag som møter til dyst, etter at våre norske helter altså stakk av med seieren i første sesong. Hvordan klarer individualistene seg når de må prestere som en enhet? Hvordan takler de konkurransene som foregår helt uten ski på beina? Og klarer svenskene å ta igjen etter det ydmykende tapet i første sesong? 

Gunde Svan, som har ledet flere svenske tv-suksesser i Sverige de siste årene, tror den nye makkeren hans vil klare seg bra i programlederrollen. 

- Petter og jeg er nok ganske ulike, samtidig som jeg tror vi kommer til å utfylle hverandre. Jeg har jo sett at Petter er dyktig foran kamera og han leverer one-linere på løpende bånd, så jeg tror at dette blir bra, sier Svan.

Svan tror likevel det kan bli litt kniving mellom de to. 

Vi får se om vi blir programlederduo eller konkurrenter, fleiper han. 

«Landskampen» gir også seerne anledning til å bli bedre kjent med idrettsheltene når begge lag samles til middag med gode samtaler om aktuelle temaer fra utøvernes karrierer. 

Innspillingen foregår i år i Norge, på Rjukan i Vestfold og Telemark. 

«Landskampen» kommer på TV 2 og TV 2 Sumo til høsten.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Petter Northug og Gunde Svan skal lede den nye sesongen av «Landskampen» på TV 2.
Petter Northug og Gunde Svan skal lede den nye sesongen av «Landskampen» på TV 2.
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er et av Norges største kommersielle mediehus. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom