Sony Music Norway

Peder Elias sender håp og papirfly ut i verden

Del
Trønderen Peder Elias er nominert til Spellemannpris for "Årets Internasjonale Suksess" samt valgt ut til å være MOT-ambassadør, og feirer med å slippe singelen "Paper Plane" fredag 24. mars. Du hører den på NRK P3 allerede torsdag 23. mars.
Artwork "Paper Plane"
Artwork "Paper Plane"

I hope it flies your way, that it don’t crash and break. I hope it gets to you. 

«Paper Plane er en optimistisk låt. Jeg elsker det litt barnslige bildet av å sende av gårde et papirfly og håpe at det når fram. Det kan være litt skummelt å være direkte, å si eller spørre om noe ansikt til ansikt. På barneskolen sendte vi lapper, eller fikk venner til å snakke for oss. Nå bruker vi apper og gjemmer oss i DM’s.»

Peder Elias nyter eventyrlig suksess på den andre siden av kloden, og selv om det er mange store kontraster mellom livet som superstjerne som transporteres rundt i biler med sotet vindusglass i Seoul og vinterhverdagen hvor han velger ta t-banen fordi det er for glatt å ta beina fatt i slapseføre hjemme i Oslo, så er det én ting som alltid står i sentrum. Å skape musikk.

«Jeg hadde mange skrivesessions i Korea, og det var både kreativt inspirerende og utfordrende. Det mest utfordrende var at mange hadde såpass begrenset engelsk at det var nødvendig med en tolk i rommet, og da som oftest en tolk som ikke kunne noe særlig om musikk. Men man må heldigvis ikke snakke samme språk for å kunne skrive musikk. Det var utrolig mye god energi. Og for å slenge inn litt snikskryt så ble ikke energien i rommet akkurat dårlig den dagen Jin i BTS stakk innom uanmeldt bare fordi han ville si hei.» 

Peder Elias kan skrive både tekst og musikk, spille de fleste instrumenter og produsere selv, men han foretrekker å jobbe med andre.

«Det er bra å kunne pushe og inspirere hverandre, og det er magisk når man har en idé man tenker er god og alle i rommet helt umiddelbart føler det samme. Man trenger ikke engang si noe, bare ser på hverandre, smiler og deler den gleden. Jeg elsker den følelsen!»

Noen ganger resulterer det i en hel låt, andre ganger i noe som kan bli en låt; et vers, et refreng, en melodilinje eller en strofe. På Paper Plane ble følelsen av en litt sånn barnslig og sky kjærlighet konkretisert til minnet om å skrive beskjeder på et ark, brette et papirfly av det og sende det til den i klassen du hadde et crush på. Og dette igjen til en skisse som sakte vokste seg klar.

«Paper Plane skrev jeg sammen med Tormod (Løkling) og Iselin (Solheim). I utgangspunktet kom idéen til det litt naivt optimistiske refrenget raskt, men låten har tatt tid å få helt ferdig. Vi ble ikke ferdige første session, og i den neste brukte vi sikkert seks timer på fire linjer – en skikkelig trå dag – før det bare løsnet omtrent et kvarter før vi måtte gå. Da kom hele pre-refrenget og alt falt på plass.» 

En metafor for hvordan talent og innsats ofte resulterer i flaks som forsterker talentet og innsatsen. Og kan skape resultater og en selvforsterkende god sirkel. Litt der Peder Elias føler at han befinner seg nå. 

«Det er sant. Jeg jobber hardt og mye, for det er ikke som om jeg kan ta foten av gasspedalen nå, men jeg merker jo at jeg oppnår mer fordi jeg har hatt flaks og timing på min side. Det gir et visst press, både utenfra og innenfra, men det er jo også ekstremt motiverende å se så gode resultater. Og da mener jeg så absolutt ikke bare på hitlister og oversikter, selv om det er kjempegøy med nummer en hits og troféer. Men det at jeg har fått møte fans og kjenne at de har en ekte connection til musikken min og meg er stort. Det første besøket til Korea ga meg et helt unikt perspektiv for det gjorde popstjernedrømmen mer ekte på en måte som ikke handler om det å bli beundret, men det å nå fram».

«Paper Plane» sitt budskap om et litt naivt håp er kanskje ikke så åpenbart dypt, men allikevel noe vi trenger mer enn noen gang i en verden hvor veldig mange trenger å få vite at noen tenker på akkurat deg. 

Fredag 24. mars sender Spellemann-nominerte Peder Elias ut «Paper Plane» som han håper lander i folks hjerter og spillelister.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Artwork "Paper Plane"
Artwork "Paper Plane"
Last ned bilde
Peder Elias (c) Paulina Kolataj
Peder Elias (c) Paulina Kolataj
Last ned bilde
Peder Elias (c) Paulina Kolataj
Peder Elias (c) Paulina Kolataj
Last ned bilde

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway