Sony Music Norway

Peder Elias har med Hkeem på "Loving You Girl"

Del

Den 21 år gamle landeplagen fra Opus X (Raufoss) får nytt liv når Peder Elias (Trondheim) og Hkeem (Stovner i Oslo) slår seg sammen.

Loving You Girl artwork
Loving You Girl artwork

I 2000 hadde brødrene Max og Carsten Moss fra Raufoss en monsterhit med låta «Loving You Girl».

2021 gir Peder Elias ut en versjon med selveste Hkeem som gjesteartist. Gutta er begge er født i 97 og burde derfor knapt ha hørt originalversjonen. Men den har åpenbart ikke blitt glemt.

«Det var jo en straight classic! Den ljoma ut av PA’en på x antall skoleball og ga alltid ordentlig gode vibes» forteller Peder Elias, som fikk så god respons når han spilte opp en demoversjon for et utvalg venner og familie at han like godt sendte den til plateselskapet også. «Det var noe med responsen som var så umiddelbar og glad. Alle husker låta og begynner å nynne på den. Det virker som de fleste får en god nostalgitripp av å høre den.»

Og Hkeem, hvordan kom han inn i bildet? 
«Det er jo en deilig og cheesy rap i bridgen i originalversjonen, og jeg hadde lyst til å få med noen som virkelig kunne naile dette partiet. Jeg hadde bare hørt Hkeem synge på norsk, men jeg elsket tanken på å få ham med.» sier Peder Elias «Han sa ja til å komme innom studio og det ble en kjempeopptur. Han er ikke bare utrolig dyktig, men også en humørspreder og et forbilde med stor F. Han ville gjøre sin egen greie, så vi skrev faktisk et helt nytt parti. Jubelen sto i taket i studio da han la det ned og vi hørte hvor fantastisk det låt. Han låter rett og slett episk bra på engelsk også!»

Ja, det er liksom overraskende hvordan Hkeem låter både kjent og annerledes – og veldig worldwide superstjerne – når han synger på et annet språk.

«Jeg valgte å bli med på låta fordi jeg likte den godt, og ville utfordre meg selv» forteller Hkeem som syntes det var litt rart å synge på engelsk selv om han har hatt litt lyst til å gjøre nettopp det en stund nå. «Dette er første gang jeg er med på en utgivelse hvor jeg ikke synger på norsk, og for meg betyr det mye at Peder Elias ville ha meg med. Det er en smakebit, for meg og for lytterne, så får vi se om det åpner noen dører.»

«Loving You Girl» er rett og slett en feelgood gavepakke fra to ekstremt talentfulle unge artister som begge har klart å holde hodet over vannet, og greid å fokusere på å lage ny musikk under det som virker som en eviglang lockdown.

«Det har hjulpet mye at jeg får tømt hodet når jeg lager musikk. Men ellers har jeg – som sånn omtrent alle andre i Norge – gått veldig mye på tur.» forteller Peder Elias «Jeg har laget, og spist, utrolig mye digg mat uten et snev av dårlig samvittighet. Og så nærmer jeg meg nok verdenstoppen i diverse Ticket To Ride-brettspill.»

Peder Elias har lekt seg med cover-versjoner på for eksempel TikTok og Instagram, men denne gangen har han altså valgt å gi ut sin versjon av en låt som er nesten like gammel som han selv. Rett og slett fordi låten hele veien har fått ham, og dem han har jobbet med eller spilt den opp for, i godt humør. Og er det noe man absolutt ikke kan få nok av akkurat nå så er det musikk som sprer glede.

«Loving You Girl» feat. Hkeem er ute fredag 14. mai – akkurat tidsnok til å suse inn på spillelister når Norge, for andre gang, feirer en litt annerledes 17. mai. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Loving You Girl artwork
Loving You Girl artwork
Last ned bilde
Peder Elias (c) Guro Sommer
Peder Elias (c) Guro Sommer
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom