Peab

Peab skal oppgradere fylkesvei 5216 Håkonshella

Del

Peab Anleggs datterselskap HGT har signert kontrakt med Vestland fylkeskommune om oppgradering av 1,1 kilometer fylkesvei fra Alvøen til Myraskjenet. Kontrakten omfatter bygging av gang- og sykkelvei, bussholdeplasser og oppgradering av kjøreveien.

Illustrasjonsfoto: HGT
Illustrasjonsfoto: HGT

Fylkesvei 5216 Håkonshellaveien er i dag smal og uten tilbud for gående. Strekningen er skolevei for barn ved Alvøen og Mathopen skoler, og veien benyttes til og fra Alvøen idrettspark med aktiviteter på dag og kveld.

Nå skal HGT bygge en separat gang- og sykkelvei langs fylkesveien fra Alvøen til Myraskjenet. Veien blir utvidet fra ett til to kjørefelt, og fem bussholdeplasser langs strekningen skal oppgraderes.

– Vi er veldig fornøyde med at vi fikk tildelt dette oppdraget. Anleggsteknisk er det et spennende prosjekt å bygge, og samtidig er det et meningsfylt oppdrag. Vi kjenner en ekstra stolthet i å få muligheten til å bidra til å forbedre trafikksikkerheten langs strekningen. Spesielt når det gjelder myke trafikanter, og da tenker jeg spesielt på barn og unge på vei til eller fra skole og fritidsaktiviteter, sier prosjektleder Sven Sveindal Lyssand i Peab Anlegg / HGT.

Anleggsarbeidene startet tidlig i september, og hele prosjektet skal være ferdig i mars 2024. Prosjektet byr på flere interessante arbeidsoperasjoner, forteller anleggsleder Thomas Arnesen i Peab Anlegg / HGT.

– I Valsmogbukta skal vi fylle ut i sjøen for å oppnå nok bredde på veien. I forbindelse med utfyllingen skal vi rive deler av kaien til Alvøen marina. Her skal vi støpe nye fundamenter til kaien, før vi bygger den opp igjen der den var, sier Arnesen.

Han understreker at det er flere hensyn å ta underveis i prosjektet.

– Først og fremst vil vi jobbe med god sikkerhet i og rundt anleggsområdet, med tanke på egne ansatte og de som ferdes rundt og forbi der vi jobber. I tillegg ligger Alvøen gård med rundt 100 hester svært nær anleggsområdet. Her blir det viktig med god dialog med de som driver gården, slik at vi kan ta nødvendig hensyn til dyrene i byggeperioden, sier Arnesen.

Arbeidene vil bli utført av egne ansatte fagarbeidere og lærlinger.

//Fakta Oppgradering fv. 5216 Håkonshella

  • Omfang: Oppgradering av 1,1 km fylkesvei, bygging av ny gang- og sykkelvei og bussholdeplasser
  • Sted: Alvøen
  • Byggherre: Vestland fylkeskommune
  • Entreprenør: Peab Anlegg / HGT
  • Kontraktssum: 52 MNOK eks. mva.
  • Entrepriseform: Enhetspriskontrakt
  • Byggestart: 1. september 2022
  • Ferdigstillelse: 8. mars 2024

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsfoto: HGT
Illustrasjonsfoto: HGT
Last ned bilde
Svein Sveindal Lyssand, prosjektleder i Peab Anlegg/HGT. Foto: Peab
Svein Sveindal Lyssand, prosjektleder i Peab Anlegg/HGT. Foto: Peab
Last ned bilde
Thomas Arnesen, anleggsleder i Peab Anlegg/HGT. Foto: Peab
Thomas Arnesen, anleggsleder i Peab Anlegg/HGT. Foto: Peab
Last ned bilde

Om Peab

Peab
Peab
Strandveien 17
1366 Lysaker

+47 23 30 30 00https://peab.no

Peab er Nordens samfunnsbygger med 16 000 medarbeidere og en omsetning på 64 milliarder svenske kroner. Med lokal tilstedeværelse og fokus på egne ressurser utvikler, anlegger og bygger vi hverdagen der livet leves. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne, Sverige. Aksjen er børsnotert ved Nasdaq Stockholm. I Norge har Peab ca. 1800 ansatte og en omsetning på ca. 7,5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Peab

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Peab på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Peab

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom