Peab

Peab rehabiliterer kai på Haakonsvern

Del

På oppdrag fra Forsvarsbygg skal Peab Anlegg rehabilitere den gamle utrustningskaien på Haakonsvern i Bergen. Kontrakten har en verdi på 120 MNOK eks. mva.

KNM Maud på vei fra Haakonsvern. Illustrasjonsfoto. Fotograf Daniel Netland/Jakob Østheim/Forsvaret
KNM Maud på vei fra Haakonsvern. Illustrasjonsfoto. Fotograf Daniel Netland/Jakob Østheim/Forsvaret

Utrustningskaien ved Haakonsvern orlogsstasjon (HOS) skal fornyes, slik at kaien tilpasses Sjøforsvarets nye fartøystruktur. Kaien er bygget i 1960, har en kaifrontlengde på 190 meter, er mellom 10 og 12 meter bred og er bygget som en åpen bjelkedekkekai av betong.

− Vi har tidligere gjort mange prosjekter for Forsvarsbygg, og for oss er det en tillitserklæring å få tildelt dette oppdraget. Det er et veldig spennende prosjekt, både med tanke på selve jobben vi skal gjøre og at vårt arbeid vil bidra til at Forvarsbygg får større nytteverdi av kaien, sier administrerende direktør Johan Hansson i Peab Anlegg.

Bruker egne fagarbeidere og lærlinger

Peabs oppdrag omfatter betongrehabilitering og forsterkning av eksisterende kai. Prosjektet omfatter også sjøarbeider, blant annet med utdypning og mudring av havnebasseng. I tillegg omfatter kontrakten heving av en lekter, etablering av nødvendige sikringstiltak på kaien og oppføring av to nye kaihus.

− Dette er en interessant jobb for oss, og vi er mange ansatte i Peab som gleder oss til å komme i gang med prosjektet. Hoveddelen av jobben er betongrehabilitering, med mye vannmeisling og katodisk beskyttelse. Her skal våre egne dyktige betongarbeidere utføre arbeidet, og vi beregner rundt 8000 timeverk på denne delen av jobben. Vi skal også ha med betonglærlinger i prosjektet, sier Peab Anleggs prosjektleder Anders Diesen.

Stor elektrojobb

Elektroarbeider er også en stor del av oppdraget. Eksisterende omformerstasjon skal rehabiliteres og oppgraderes, med nytt omformeranlegg for landstrøm og etablering av teknisk infrastruktur til kaien.

− Det vil bli en stor kontrakt med underentreprenør på elektroarbeidene. Vi har gjennomført mange lignende prosjekter tidligere, og ser frem til å levere et godt planlagt og vel gjennomført prosjekt for Forsvarsbygg, sier Diesen.

Peabs kontrakt er en generalentreprise.

Byggearbeidene starter opp i slutten av 2020 og etter planen skal kaien kunne tas i bruk fra midten av 2022.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

KNM Maud på vei fra Haakonsvern. Illustrasjonsfoto. Fotograf Daniel Netland/Jakob Østheim/Forsvaret
KNM Maud på vei fra Haakonsvern. Illustrasjonsfoto. Fotograf Daniel Netland/Jakob Østheim/Forsvaret
Last ned bilde

Om Peab

Peab
Peab
Strandveien 17
1366 Lysaker

+47 23 30 30 00https://peab.no

Peab er et av Nordens ledende bygg- og anleggsselskaper med cirka 17 000 ansatte og en omsetning på 56 milliarder svenske kroner. Konsernet har strategisk beliggende kontorer i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne, Sverige. Aksjen er notert på NASDAQ Stockholm. I Norge har Peab cirka 1800 ansatte og en omsetning på ca. 8 milliarder kroner.

Følg saker fra Peab

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Peab på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Peab

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom