Peab

Peab etablerer konsernavdeling for forskning og innovasjon

Del

Leder for den nye forsknings- og innovasjonsavdelingen blir Nils Rydén. Avdelingens hovedoppdrag er å støtte Peabs konsernledelse og forretningsområder i den langsiktige overgangen til klimatilpassede produkter og investeringer i ny teknologi.

Peabs forsknings- og innovasjonssjef Nils Rydén. Foto: Annika Persson
Peabs forsknings- og innovasjonssjef Nils Rydén. Foto: Annika Persson

I dag finnes det flere miljøer som jobber med forskning og innovasjon i hvert enkelt forretningsområde i Peab. Den nye avdelingen vil derfor også ha som oppdrag å koordinere arbeid med forskning og innovasjon i hele konsernet.

Peabs nye forsknings- og innovasjonssjef Nils Rydén har hatt ulike roller i Peab siden 2000, senest som forsknings- og utviklingssjef for Peab Anlegg i Norden og avdelingssjef for Peab Anleggsteknikk. Slik kommenterer han det nye oppdraget:

Hvorfor trenger Peab en egen avdeling for forskning og innovasjon?

– Hele verden står overfor en stor klimautfordring, som i utgangspunktet påvirker alt vi gjør. Hele samfunnets bærekraftsmål og utvikling innen digitalisering vil skape nye forretningsmuligheter som delvis ligger utenfor Peabs eksisterende virksomhet. Dette handler blant annet om sirkulære materialer, vannhåndtering, nye energitjenester og mye mer. Fremtiden kommer raskt innenfor disse områdene og krever at Peab satser langsiktig på forskning og innovasjon.

Hva blir avdelingens hovedfokus?

– Vi kommer til å ha blikket festet på mulighetene og lar oss ikke begrense til hvordan virksomheten ser ut i dag. Hovedfokus blir å jobbe med utgangspunkt i hvordan kunde og virksomhet kan komme til å se ut om fem til ti år. Dette blir veldig spennende!

Nils Rydén har solid bakgrunn fra forskning og vitenskap. I 2004 ble Nils Peabs første industrielle doktorgradsstudent, noe som betyr at han gjorde hoveddelen av forskningen sin ved Peab. Nils har også i perioder jobbet deltid ved universiteter i Sverige og internasjonalt ved LTH, KTH, Imperial College i London og Colorado School of Mines i USA.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Peabs forsknings- og innovasjonssjef Nils Rydén. Foto: Annika Persson
Peabs forsknings- og innovasjonssjef Nils Rydén. Foto: Annika Persson
Last ned bilde

Om Peab

Peab
Peab
Strandveien 17
1366 Lysaker

+47 23 30 30 00https://peab.no

Peab er Nordens samfunnsbygger med 15 000 medarbeidere og en omsetning på 61 milliarder svenske kroner. Med lokal tilstedeværelse og fokus på egne ressurser utvikler, anlegger og bygger vi hverdagen der livet leves. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne, Sverige. Aksjen er børsnotert ved Nasdaq Stockholm. I Norge har Peab ca. 1800 ansatte og en omsetning på ca. 7,5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Peab

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Peab på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Peab

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom