Peab

Peab bygger nytt bryterfelt for Tensio

Del

Peab Anlegg skal bygge nytt kontrollbygg og utvide et utendørs bryteranlegg for Tensio på Hell i Stjørdal.

Illustrasjonsfoto Peab Anlegg. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen
Illustrasjonsfoto Peab Anlegg. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

Prosjektet skal sikre bedre strømforsyning i Midt-Norge og til elektrifisering av Meråkerbanen.

– For å lykkes med å tilrettelegge for økt strømbruk og reduserte klimagassutslipp er vi i nettselskapene avhengig av gode partnere. Vi er derfor glade for å ha fått Peab på laget for det arbeidet vi nå skal gjøre på Eidum trafostasjon i Stjørdal, sier Morten Bjerkan, leder for Tensios prosjektkontor.

Prosjektet omfatter både tekniske fag knyttet til selve oppføringen av bygget og utvendig betong- og grunnarbeider på et høyspentanlegg og bryterfelt.

– Dette er et spennende prosjekt for oss på grunn av kompleksiteten med mange fag. Det krever høy grad av kompetanse, kvalitet og nøyaktighet, og faglig sett er det både interessant og utfordrende. Vi har med oss gode erfaringer fra tidligere gjennomførte prosjekter, for eksempel Hell omformerstasjon, sier distriktssjef Roar Lindstad i Peab Anlegg.

Kontrollbygget får en grunnflate på ca. 205 kvadratmeter og oppføres i betong. Utendørs bryterfelt skal rives, bygges om og utvides med fundamenter og jording. I forbindelse med utvidelse av bryteranlegget skal det også etableres ny vei rundt anlegget.

– Våre egne dyktige fagarbeidere vil gjennomføre alt av betongarbeider, og vårt datterselskap Solberg Maskin skal utføre alt av grunnarbeid, forteller prosjektleder Børge Kvitland i Peab Anlegg.

Norconsult er prosjekterende for byggherren.

Oppstart skjer i august 2022 og prosjektet skal være ferdigstilt i november 2023.

Fakta om prosjektet

  • Prosjekt: Nytt kontrollbygg og utvidelse av utendørs bryteranlegg
  • Byggherre: Tensio
  • Entreprenør: Peab Anlegg
  • UE grunnarbeider: Solberg Maskin
  • Kontraktsform: Enhetspriskontrakt, mengderegulert
  • Prosjekterende for byggherre: Norconsult
  • Byggestart: August 2022
  • Ferdigstillelse: November 2023

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsfoto Peab Anlegg. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen
Illustrasjonsfoto Peab Anlegg. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen
Last ned bilde

Om Peab

Peab
Peab
Strandveien 17
1366 Lysaker

+47 23 30 30 00https://peab.no

Peab er Nordens samfunnsbygger med 15 000 medarbeidere og en omsetning på 61 milliarder svenske kroner. Med lokal tilstedeværelse og fokus på egne ressurser utvikler, anlegger og bygger vi hverdagen der livet leves. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne, Sverige. Aksjen er børsnotert ved Nasdaq Stockholm. I Norge har Peab ca. 1800 ansatte og en omsetning på ca. 7,5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Peab

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Peab på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Peab

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom